Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Οι Κούρδοι είναι πλέον ο μεγάλος παίχτης στη Μέση Ανατολή»

«Οι Κούρδοι είναι πλέον ο μεγάλος παίχτης στη Μέση Ανατολή»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μέση Ανατολή, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

«Οι Κούρδοι είναι ο μεγάλος παίχτης στη Μέση Ανατολή» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος Συρίας, PYD, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από τα γραφεία του κόμματος στη Νορβηγία, στην οποία παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες των ΗΠΑ και πολλών ευρωπαϊκών κρατών.

Ο Zuhat Kubane τόνισε ότι «πλέον έχει ξεκινήσει μία νέα εποχή για τους Κούρδους της Rojava. Το YPG απέδειξε με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο ότι είναι η μόνη δύναμη ικανή να αποτελέσει ανάχωμα στο Ισλαμικό Κράτος. Μετά από όσα έχουν συμβεί και συμβαίνουν στην Κομπάνι, το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό και οι ΗΠΑ και οι άλλες δυνάμεις που έχουν σπεύσει στην Μέση Ανατολή».

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία ωστόσο στην ομιλία του εκπροσώπου του PYD είναι το σχόλιό του στη συνέχεια: «Οι συναντήσεις μεταξύ του PYD και των ΗΠΑ δεν είναι πλέον μυστικό. Αυτό δείχνει ένα πράγμα. Ότι οι Κούρδοι αποτελούν πλέον τον μεγάλο παίχτη στη Μέση Ανατολή».

Η είδηση έρχεται μόλις μία ημέρα μετά την τοποθέτηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη συνεργασία των αμερικανικών δυνάμεων με τους Κούρδους του PKK στην Κομπάνι, ώστε να δίνονται συντεταγμένες για τις αεροπορικές επιδρομές ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, δήλωση η οποία έκανε τον Ερντογάν να βγάζει αφρούς καθώς αποτελεί διεθνή αναγνώριση αυτών που ο ίδιος θέλει να αποκαλεί τρομοκράτες…

Σχετικά άρθρα