Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πούτιν προειδοποιεί τις ΗΠΑ για την εχθρική τους στάση

Ο Πούτιν προειδοποιεί τις ΗΠΑ για την εχθρική τους στάση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κίεβο, Μόσχα, Μπάρακ Ομπάμα, Ουκρανία, Πυρηνικά Όπλα, Ρωσία,

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε τον Αμερικανό Πρόεδρο, Μπάρακ Ομπάμα για «εχθρική στάση» απέναντι στη Μόσχα.

Ο Πούτιν προειδοποίησε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους για τους κινδύνους που θέτουν «οι απόπειρες άσκησης εκβιασμών επί της Ρωσίας», σε συνέντευξη που παραχώρησε στη σερβική εφημερίδα Politika.

Ο Πούτιν αναφέρεται συγκεκριμένα στην πρόσφατη ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα, ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ,κατά την οποία ο Αμερικανός πρόεδρος είχε συμπεριλάβει ανάμεσα στις μεγαλύτερες παγκόσμιες απειλές, την «επίθεση της Ρωσίας στην Ευρώπη», όπως την είχε αποκαλέσει, αναφερόμενος στην ουκρανική κρίση.

Οι δηλώσεις του Μπαράκ Ομπάμα «είναι δύσκολο να χαρακτηρίσουν τη στάση αυτή αλλιώς εκτός από εχθρική», επισημαίνει ο Πούτιν.

Ζήτησε, επίσης, από την Ουάσιγκτον να λάβει υπ’όψιν της τα συμφέροντα της Ρωσίας αντί να καταφεύγει στην άσκηση πίεσης, τονίζοντας πως η Μόσχα είναι έτοιμη να αναπτύξει «έναν εποικοδομητικό διάλογο με βάση τις αρχές της ισότητας και του σοβαρού συνυπολογισμού των συμφερόντων της άλλης πλευράς».

«Ελπίζουμε ότι οι εταίροι μας θα καταλάβουν τον απερίσκεπτο χαρακτήρα της απόπειρας άσκησης εκβιασμών επί της Ρωσίας» και «ότι θα θυμηθούν πως η διχόνοια μεταξύ των μεγάλων πυρηνικών δυνάμεων μπορεί να έχει επιπτώσεις στην παγκόσμια στρατηγική σταθερότητα», προειδοποιεί ο Πούτιν.

Κατηγορεί ακόμη τις ΗΠΑ ότι προκάλεσαν την κρίση στην Ουκρανία και στη συνέχεια απέδωσαν την ευθύνη στη Ρωσία.

«Η Ουάσιγκτον υποστήριξε ενεργά τη Μαϊντάν», το κύμα διαδηλώσεων στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου, κατά του Ουκρανού προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς «και άρχισε να κατηγορεί τη Ρωσία όταν οι προστατευόμενοι της στο Κίεβο, λόγω του ακραίου εθνικισμού τους, έστρεψαν εναντίον τους μεγάλο μέρος της Ουκρανίας και ώθησαν τη χώρα στον εμφύλιο πόλεμο».

Σχετικά άρθρα