Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Άλλαξαν τον εθνικό ύμνο της Τουρκίας – Τον έκαναν ισλαμικό” (βίντεο)

“Άλλαξαν τον εθνικό ύμνο της Τουρκίας – Τον έκαναν ισλαμικό” (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Εθνικός Ύμνος, Ισλαμικό Κράτος, Μεδίνα, Μέση Ανατολή, Τζιχαντιστές, Τηλεόραση, Τουρκία,

Αίσθηση προκαλεί στην Τουρκία ο νέος εθνικός ύμνος, που παίχτηκε από την τουρκική τηλεόραση, και φυσικά είναι… ισλαμικότερος!

Ο νέος Ισλαμικός εθνικός ύμνος παίχθηκε στο τελευταίο επεισόδιο του σίριαλ “Η κοιλάδα των Λύκων, όπου οι ειδικές δυνάμεις με μαύρα καπέλα και σήματα της Τουρκίας που παραπέμπουν στο Ισλαμικό Κράτος, τραγουδάνε τον νέο εθνικό ύμνο διασκευασμένο, πάνω στους ήχους του αρχαίου Ισλαμικού ύμνου “Tala al Badru Alayna”.

Τον Ισλαμικό ύμνο αυτό τον είχαν τραγουδήσει οι κάτοικοι της Μεδίνας (πόλη της Σαουδικής Αραβίας) στον προφήτη Μωάμεθ όταν ολοκλήρωσε την θρησκευτική μετανάστευση το 622μ.Χ.

Πολλοί φανατικοί ισλαμιστές εδώ και καιρό ζητούσαν να αλλάξει η μουσική του εθνικού ύμνου και να μπει αυτή μελωδία γιατί δήθεν ταιριάζει καλύτερα.

Τώρα το πέρασαν μέσα από ένα σίριαλ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η τουρκική κυβέρνηση χρησιμοποιεί τα σίριαλ ως πολιορκητικό κλοιό διαφόρων νεωτερισμών προς το ισλαμικότερο φυσικά.

Ο Σουλεϊμάν δεν ήταν τίποτα άλλο από εμβάθυνση της της Οθωμανικής κουλτούρας του παντουρκισμού με αρκετή δόση Ισλάμ στην γραμμή της θεωρητικής προσέγγισης του νεο -Οθωμανικού δόγματος του Αχμέτ Νταβούτογλου.

Το συγκεκριμένο σήριαλ, “Η Κοιλάδα των Λύκων”, είναι άλλο ένα εθνικιστικό – ισλαμικό σίριαλ που ασχολήθηκε πολλές φορές με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις όπως με την Γάζα προβάλοντας μια φρικιαστική εικόνα για τους Εβραίους.

Επειδή εμμένει στον παρεμβατικό ρόλο του τουρκικού στρατού στην Μέση Ανατολή, η μετάδοση του στην Ιορδανία έφτασε να προκαλέσει επεισόδια.

Η σειρά αυτή εκτός των άλλων ενέπνευσε τρομοκράτη στην Υεμένη να σκοτώσει πέντε πολίτες και έγινε μοντέλο ομορφιάς για τα αγόρια του… Σουδάν.

Για να γίνει πειστική η προπαγάνδα των Τούρκων, διάφοροι σταρ του Χόλιγουντ έπαιξαν ως γκεστ σταρ για να ενισχύσουν τη φήμη του.

Ανάμεσά τους η Σάρον Στόουν, ο Άντι Γκαρσία και ο Έλληνας Μπίλι Ζέιν.

Σχετικά άρθρα