Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ουκρανία: Χιλιάδες διαδήλωσαν στη Σεβαστούπολη υπέρ της επανένωσης με τη Ρωσία

Ουκρανία: Χιλιάδες διαδήλωσαν στη Σεβαστούπολη υπέρ της επανένωσης με τη Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ουκρανία, Ρωσία, Σεβαστούπολη,

Κλίμα διχοτόμησης της Ουκρανίας φαίνεται να δημιουργείται στις νοτιοανατολικές ρωσόφωνες περιοχές της χώρας όσο περνάνε οι ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που ακόμα ελέγχονται ως προς το μέγεθος των προθέσεων που περιγράφουν, στις ρωσόφωνες επαρχίες έχει ήδη αρχίσει να μοιράζεται οπλισμός από τους περιφερειάρχες ενώ διαδηλώσεις υπέρ της απόσχισης των ρωσικών περιοχών γίνονται στο Χάρκοβο, τη Σεβαστούπολη κ.α.

Την ίδια στιγμή ολόκληρη η Νότια Στρατιωτική Περιοχή της Ρωσίας τέθηκε σε κατάσταση επιφυλακής προκειμένου να προστατευθούν κατ’αρχήν τα ρωσικά συμφέροντα που απορρέουν από τις συνθήκες παραχώρησης των βάσεων στην Κριμαία και κατά δεύτερον των ρωσόφωνων πληθυσμών της Ουκρανίας που υπολογίζονται στο 45% του συνολικού πληθυσμού της βαθιά διχασμένης χώρας.

Ήδη ο διοικητής της Περιοχής Aleksandr Galkin, εξέδωσε διαταγή κινητοποίησης των τριών ταξιαρχιών Spetznaz (100η, 10η, και 22η), καθώς και των δύο αερομεταφερόμενων μονάδων που έχει στην διάθεσή του, της 7ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας Φρουρών που εδρεύει στο Νοβοροσίσκ και της 56ης Ανεξάρτητης Ταξιαρχία στο Καμισίν, προκειμένου να τεθούν σε ετοιμότητα ανάληψης δράσης εντός πέντε ωρών από την λήψη της εντολής.

Σε ανάκληση των αδειών προχώρησε και η Αεροπορία της Ρωσίας στην περιοχή ευθύνης της 4ης Αεροπορικής Διοίκησης, ενώ αναφέρονται μετασταθμεύσεις μαχητικών Su-30 στα αεροδρόμια της περιοχής του Ροστόβ.

Η κινητοποίηση θεωρείται προληπτική σε περίπτωση που ουκρανικές στρατιωτικές μονάδες θελήσουν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τις ρωσόφωνες περιοχές της ανατολικής και νοτιοανατολικής Ουκρανίας.

Σχετικά άρθρα