Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θρίλερ με τον Γιανουκόβιτς: Εγκατέλειψε το Κίεβο – Ψάχνουν να τον βρουν

Θρίλερ με τον Γιανουκόβιτς: Εγκατέλειψε το Κίεβο – Ψάχνουν να τον βρουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίκτορ Γιανουκόβιτς, Κίεβο, Ουκρανία,

Επιβεβαιώνεται από τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, εγκατέλειψε το Κίεβο.

Η κατοικία του, που απέχει περί τα 15 χλμ. από το Κίεβο, είναι άδεια και αφύλακτη και δημοσιογράφοι εισχώρησαν ελεύθερα σε αυτήν. Την «εξαφάνιση» του Ουκρανού προέδρου επιβεβαίωσε και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Βιτάλι Κλίτσκο.

Την ίδια ώρα οι Ουκρανοί διαδηλωτές δηλώνουν ότι έχουν τον έλεγχο του Προεδρικού Μεγάρου στο κέντρο του Κιέβου, την ώρα που οι ηγέτες της αντιπολίτευσης ασκούν πίεση για την παραίτηση του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

“Δεν είναι κανείς εδώ, κανένας από τους αξιωματούχους του ή κάποιος άλλος που να έχει άμεση σχέση με τις υπηρεσίες του”, δήλωσε ο Οστραπ Κρίβντικ, ηγετικό στέλεχος των διαδηλωτών.

Πρόσθεσε ότι οι διαδηλωτές δεν παραβίασαν την πύλη για να εισέλθουν στους χώρους του Μεγάρου.

Την ίδια ώρα υψηλόβαθμη πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε ότι ο πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς βρίσκεται στην Ουκρανία, χωρίς να είναι σε θέση να επιβεβαιώσει αν βρίσκεται στο Κίεβο.

“Όλα είναι εντάξει μαζί του. Είναι στην Ουκρανία”, τόνισε μετά τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για την άδεια και αφρούρητη κατοικία.

Το πρακτορείο ειδήσεων UNIAN επικαλείται την Άννα Χέρμαν, μια βουλευτή προσκείμενη στον Γιακουνόβιτς, η οποία φέρεται να δήλωσε ότι ο πρόεδρος είναι στη βορειοανατολική πόλη Χαρκίφ.

Θα εμφανιστεί στην τηλεόραση και θα κάνει δηλώσεις

Στο Χάρκοβο βρίσκεται ο Ουκρανός πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς, όπως ανακοίνωσε η σύμβουλός του Άννα Χέρμαν, στον απόηχο των δηλώσεων του ηγέτη της αντιπολίτευσης Βιτάλι Κλίτσκο πως ο πρόεδρος εγκατέλειψε το Κίεβο και μόνη λύση είναι πλέον οι εκλογές.

Σύμφωνα με την ίδια, η οποία μίλησε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ, ο Γιανουκόβιτς θα κάνει αργότερα σήμερα μια τηλεοπτική εμφάνιση προτού επιστρέψει στο Κίεβο.

Από την πλευρά της η αντιπολίτευση κατέθσε αίτημα στον ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας ώστε να πληροφορηθούν επίσημα αν ο Γιανουκόβιτς έχει αναχωρήσει από το Κίεβο.

Η ουκρανική αντιπολίτευση θα ζητήσει σήμερα τη στήριξη του κοινοβουλίου για μια απόφαση η οποία ζητεί την παραίτηση του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, δήλωσε εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης.

“Θα καταθέσουμε το κείμενο της απόφασης με αίτημα την παραίτηση του Γιανουκόβιτς” δήλωσε η Οκσάνα Ζινοβίγεβα, εκπρόσωπος του κόμματος Ουκρανική Δημοκρατική Συμμαχία για τις Μεταρρυθμίσεις (UDAR) του Βιτάλι Κλίτσκο. “Η απόφαση αυτή θα επιτρέψει στο κοινοβούλιο να ορίσει ημερομηνία για τις πρόωρες εκλογές”.

Ο Κλίτσο μιλώντας στους διαδηλωτές που παραμένουν στην πλατεία Ανεξαρτησίας δήλωσε ότι θα ζητήσει τη στήριξη των βουλευτών “για να απαλλαγούμε” από τον Γιανουκόβιτς. “Το κοινοβούλιο πρέπει να αναγκάσει τον Γιανουκόβιτς να παραιτηθεί”, τόνισε.

Ραγδαίες είναι και οι εξελίξεις και στο κοινοβούλιο, καθώς ο πρόεδρος του και στενός συνεργάτης του Γιανούκοβιτς, Βολίντιμιρ Ρίμπακ, υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Παρακολουθείστε σε ζωντανή μετάδοση τις εξελίξεις στην Ουκρανία:

Σχετικά άρθρα