Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαρτυρίες ΣΟΚ! “Οι ΗΠΑ βομβαρδίζουν δύο χιλιόμετρα μακριά από τους τζιχαντιστές”

Μαρτυρίες ΣΟΚ! “Οι ΗΠΑ βομβαρδίζουν δύο χιλιόμετρα μακριά από τους τζιχαντιστές”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπορικές Επιδρομές, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Η Σερίν Τάντρος (Sherine Tadros), δημοσιογράφος ανταποκρίτρια του SkyNews στη Μέση ανατολή, στην πολεμική της ανταπόκριση για το αμερικανικό κανάλι φιλοξενεί τις δηλώσεις του Αμπού Ιμπραχίμ (Abu Ibrahim), διοικητή του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, ο οποίος πολέμησε για μερικές ημέρες στο πλευρό των Κούρδων υπερασπιστών της Κομπάνι.

Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός είναι η λεγόμενη “μετριοπαθής αντιπολίτευση” την οποία στηρίζουν οι ΗΠΑ.

Με την Αμερικανίδα δημοσιογράφο συναντήθηκε σε ένα καφενείο στην Ούρφα, στην Τουρκία και της μίλησε για τα όσα βίωσε στην Κομπάνι, όσο έκατσε και πολέμησε με τους Κούρδους.

Ο ίδιος περιέγραψε τη συμμαχία με τους Κούρδους δύσκολη, αλλά δεν είχαν και πολλές επιλογές αφού έπρεπε να ενωθούν ενάντια στον κοινό τους εχθρό, το Ισλαμικό Κράτος.

Εξήγησε μάλιστα ότι έφυγε από την Κομπάνι για να μεταφέρει τραυματίες σε νοσοκομεία στην Τουρκία.

Η καταγωγή του Αμπού Ιμπραχίμ είναι από την ανατολική Συρία αλλά αναγκάστηκε να φύγει από την πόλη του επειδή καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος.

Στην Κομπάνι, όπως λέει, έχουν ξεμείνει από πυρομαχικά. “Η Τουρκία πρέπει να ανοίξει τα σύνορα για να πάρουμε πυρομαχικά. Τώρα είμαστε παγιδευμένοι ανάμεσα στην Τουρκία και το Ισλαμικό Κράτος”, αναφέρει και συνεχίζει:

“Μπήκα παράνομα στην Τουρκία και τώρα με τον ίδιο τρόπο θα επιστρέψω. Εάν τα πράγματα συνεχίσουν έτσι δεν θα έχουμε άλλη επιλογή από το να πολεμήσουμε μόνο με μαχαίρια. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να βάλουμε όπλα στην πόλη. Προτιμούμε να πεθάνουμε παρά να εγκαταλείψουμε την πατρίδα μας”.

Ο Αμπού Ιμπραχίμ είπε ότι οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους είναι 5.000 άνδρες. Ωστόσο, μετά τις ενισχύσεις της Παρασκευής η δύναμή τους αυξήθηκε στις 9.000. Οι υπερασπιστές της Κομπάνι είναι λιγότεροι από δύο χιλιάδες.

Στη δημοσιογράφο μίλησε και ο Αμπού Ελ Ματζέντ, επίσης μαχητής από την Κομπάνι, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι πολιορκημένοι εκτός από λιγότεροι στον αριθμό έχουν και χειρότερο οπλισμό.

“Έχουμε RPG, αυτόματα όπλα, ελαφρά όπλα όπως τα καλάσνικοφ… Και με αυτά προσπαθούμε να σταματήσουμε το Ισλαμικό Κράτος που έχει τανκς, κανόνια βαριά όπλα”, εξήγησε.

Οι τελευταίοι βομβαρδισμοί των ΗΠΑ δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα γιατί οι Αμερικανοί και οι Άραβες σύμμαχοί τους δεν βομβαρδίζουν την πρώτη γραμμή του Ισλαμικού Κράτους. Οπότε, είναι σαν να μην βομβαρδίζουν καθόλου.

Ο Αμπού Τζαράχ, ακτιβιστής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, παρακολουθούσε τις μάχες από έναν λόφο, από την τουρκική πλευρά των συνόρων.

“Μπορούσα να δω ξεκάθαρα τις θέσεις των τζιχαντιστών, είχαν υψωμένες και τις σημαίες τους, δεν κρύβονταν. Αλλά οι Αμερικανοί βομβαρδίζουν ένα με δύο χιλιόμετρα μακριά από εκεί που είναι το Ισλαμικό Κράτος”.

Σχετικά άρθρα