Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έζησαν 60 χρόνια μαζί κι ο θάνατος τους βρήκε πιασμένους χέρι – χέρι

Έζησαν 60 χρόνια μαζί κι ο θάνατος τους βρήκε πιασμένους χέρι – χέρι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγιος Βαλεντίνος, Εντ Χέιλ, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Φωτογραφίες,

Η συγκινητική ιστορία ενός ζευγαριού από τις ΗΠΑ, που έζησαν 60 χρόνια μαζί, αγαπημένοι και επέλεξαν ακόμα και στο θάνατο να “φύγουν” μαζί, με λίγες ώρες διαφορά, κάνει το γύρο του κόσμου.

Το δημοσίευμα του orleanshub.com αναφέρεται στον 83χρονο Εντ Χέιλ και στη σύζυγό του Φλορίν.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν πριν 60 χρόνια σε ένα χορό και ήταν, αυτό που λέμε, έρωτας με την πρώτη ματιά. Ωστόσο, ένα τροχαίο που είχε πάθει η Φλορίν, στο οποίο είχε χάσει τη ζωή του ο πρώτος της σύζυγος, με την ίδια να έχει τραυματιστεί σοβαρά, έκανε τους γονείς της να αρνηθούν την πρόταση γάμου που έκανε ο Εντ.

Στην άρνηση των γονιών της να συναινέσουν στο γάμο, ο Εντ είχε πει τότε: “Δεν με ενδιαφέρει, ακόμα κι αν χρειαστεί να την κουβαλάω στα χέρια μου κάθε μέρα της ζωής μου”. Ήταν τόση η απόφασή του που τελικά οι γονείς πείστηκαν ότι την αγαπούσε πραγματικά και έδωσαν τη συγκατάθεσή τους.

Haleswedding

Έζησαν στο σπίτι, που είχε σχεδιάσει ο ίδιος και εκεί μεγάλωσαν τα δύο παιδιά τους, τη Ρίνι και τον Ρίκι.

Όπως λένε τα παιδιά τους, ο Εντ κάθε ημέρα της έφερνε μία “λιχουδιά” από το μαγαζί όπου εργαζόταν, ενώ τη φρόντιζε, μαγειρεύοντας για εκείνη και κάνοντας ό,τι ήταν δυνατόν, για να ομορφαίνει την κάθε στιγμή της.

Οι γνωστοί τους τον αποκαλούσαν “Άγιο Εντ”, ακριβώς για όσα έκανε για εκείνη, πριν ακόμα του το ζητήσει.

021614_Hales1

Πριν από πέντε χρόνια, η υγεία του άρχισε να κλονίζεται, αφού έπασχε από διαβήτη και είχε προβλήματα με την καρδιά και τα νεφρά του. Αυτό όμως δεν τον σταμάτησε, από το να περιποιείται την αγαπημένη του και να της μαγειρεύει τις περισσότερες ημέρες.

“Η καρδιά του ήταν τόσο δυνατή. Το ίδιο και η θέλησή του για ζωή. Πάλευε τα προβλήματα υγείας του, για εκείνη… επειδή δεν ήθελε να τον χάσει”, διηγήθηκε η κόρη τους.

Όταν αρρώστησαν και οι δύο, εκείνος από νεφρική ανεπάρκεια και εκείνη από καρδιακά προβλήματα, η οικογένεια βρέθηκε μπροστά στο δίλημμα, ποιο νοσοκομείο θα μπορούσε να τους προσφέρει την καλύτερη περίθαλψη. Νοσηλεύτηκαν σε διαφορετικά.

Τα ξημερώματα της 6ης Φεβρουαρίου όμως, ο 83χρονος ζήτησε να δει τη σύζυγό του.

Οι υπεύθυνοι των δύο νοσοκομείων έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν, για να μπορούν να είναι μαζί. Τον μετέφεραν με ασθενοφόρο, για να την δει και ένωσαν τα κρεβάτια τους, για να μπορούν να κρατούν ο ένας το χέρι του άλλου.

Τελικά, εκείνη “έφυγε” στις 7 Φεβρουαρίου, από καρδιακή προσβολή και εκείνος, μη αντέχοντας την απώλεια, “έσβησε” το απόγευμα της επόμενης ημέρας.

“Ήταν κύριος μέχρι το τέλος. Την περίμενε να φύγει πρώτη”, είπε η κόρη τους.

Κι όπως έζησαν μαζί, έτσι μαζί έφυγαν για το τελευταίο τους ταξίδι. Η κηδεία τους ήταν κοινή κι έγινε μία ημέρα πριν τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.

Σχετικά άρθρα