Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΕΚΤΑΚΤΟ: Με τελεσίγραφο το PKK απειλεί με πόλεμο την Τουρκία

ΕΚΤΑΚΤΟ: Με τελεσίγραφο το PKK απειλεί με πόλεμο την Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμπντουλάχ Οτσαλάν, Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πεσμεργκά, Συρία, Τζεμίλ Μπαγίκ, Τουρκία,

Νέα τροπή είχαμε πριν από λίγο αφού το PKK έστειλε τελεσίγραφο στην τουρκική κυβέρνηση προειδοποιώντας την ότι αν πέσει η Κομπάνι θα ξεσπάσει πόλεμος μέσα την Τουρκία.

Όπως μεταφέρουν το τελεσίγραφο οι Κούρδοι χρήστες στα social media το PKK στο τελεσίγραφό του τονίζει: “Αν πέσει η Κομπάνι, τότε θα ξεσπάσει πόλεμος μέσα στην Τουρκία, που πολύ γρήγορα θα φτάσει στην Κωνσταντινούπολη”.

Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο, αφού το PKK που είναι η πλειοψηφία των Κούρδων στην Τουρκία, της λέει “σταμάτα να παίζεις βρώμικα παιχνίδια με το Ισλαμικό Κράτος και βοήθησε τώρα την Κομπάνι να μην πέσει”.

«Ξεκινάμε πόλεμο με την Τουρκία στο τέλος Σεπτεμβρίου» είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στην δημοσιογράφο Αμπερίν Ζαμάν, ο στρατιωτικός διοικητής του PKK, Τζεμίλ Μπαγίκ στις 29 Σεπτεμβρίου.

Η συνέντευξη είχε δημοσιευθεί στο κορυφαίο site με θέματα της Μέσης Ανατολής, Al Monitor, στην συνέχεια του τελεσίγραφου που είχε στείλει ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν στην Τουρκία μέσα από τις φυλακές.

Σχετικά άρθρα