Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Αμερικανός ήρωας των Κούρδων (βίντεο)

Ο Αμερικανός ήρωας των Κούρδων (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βίντεο, Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ουισκόνσιν, Συρία, Τζιχαντιστές, Τζόρνταν Μέιτσον,

Ο Τζόρνταν Μέιτσον είναι ο το πρόσωπο των ημερών στο Κουρδιστάν.

Και πως να μην είναι αφού παράτησε την καριέρα του σε τράπεζα του Ουισκόνσιν στις ΗΠΑ και πήγε να πολεμήσει στο πλευρό των Κούρδων.

Όπως ήταν φυσικό, το κουρδικό κανάλι Ronaha του έκανε ειδικό αφιέρωμα, όπου έδωσε συνέντευξη και εξήγησε τους λόγους που αποφάσισε να πολεμήσει στο πλευρό των Κούρδων, στην μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους.

“Άκουσα για πρώτη φορά για τους Κούρδους όταν έγιναν γνωστά τα εγκλήματα που είχε κάνει ο Σαντάμ Χουσεΐν ενάντιά τους. Από τότε συμπάθησα αυτό τον λαό και πάντα ενημερωνόμουν. Μέσω των social media κατάφερα να βρω επαφή και να καταφέρω να έρθω εδώ για να πολεμήσω” εξηγεί στην ρεπόρτερ του καναλιού φορώντας την στολή των YPG των δυνάμεων που πολεμούν στην Συρία.

“Ήρθα απλά γιατί προτιμώ να κάνω κάτι, από το να μην κάνω τίποτα” εννοώντας ότι δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος στα εγκλήματα που κάνουν οι τζιχαντιστές κατά των Κούρδων.

Ο Μέιτσον εξηγεί ότι οι δυνάμεις των Κούρδων είναι πολυπληθέστερες και πιο ισχυρές από όσο τις φανταζόταν πριν έρθει.

“Δεν συνάντησα καμία δυσκολία στην επικοινωνία. Με τις λίγες αγγλικές λέξεις που ξέρουν ορισμένοι Κούρδοι και την γλώσσα του σώματος συνενοούμαστε μια χαρά” λέει στην ρεπόρτερ.

Δείτε την συνέντευξη:

Σχετικά άρθρα