Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Εγώ σώζω ανθρώπους, όχι τράπεζες»

«Εγώ σώζω ανθρώπους, όχι τράπεζες»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Έξωση, Ισπανία, Κορούνια, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Τράπεζες,

«Εγώ σώζω ανθρώπους, όχι τράπεζες ». Με αυτή τη φράση ο πυροσβέστης από την Κορούνια Ρομπέρτο Ρίβας μετατράπηκε σε σύμβολο της αντίστασης κατά των πλειστηριασμών που αποτελεί τη νέα μάστιγα – επακόλουθο της κρίσης στην Ισπανία.

Ο πυροσβέστης αρνήθηκε να σπάσει την κλειδαριά της εισόδου για να μπει ο κλητήρας να προχωρήσει σε έξωση μίας 85χρονης, η οποία δεν είχε να πληρώσει τις δόσεις του στεγαστικού της δανείου. Σημειώνεται ότι επρόκειτο για την πρώτη κατοικία της ηλικιωμένης.

Η τιμωρία από την πλευρά της ισπανικής πολιτείας δεν άργησε να έρθει, όταν η υπηρεσία του τον τιμώρησε με πρόστιμο 600 ευρώ, διότι αρνήθηκε να υπακούσει σε εντολές ανωτέρων του.

Κανείς ωστόσο στην πολιτεία, δεν σκέφθηκε πόσο μεγάλο λάθος θα ήταν η συγκεκριμένη κίνηση. Μέσα σε λίγες μόλις ώρες πολίτες σε όλες σχεδόν τις μεγάλες πόλεις της Ισπανίας φώναζαν το όνομά του, ενώ συνάδελφοί του στη Μαδρίτη, την Καταλονία και τη Βαλένθια ακολούθησαν το παράδειγμά του και αρνούνταν να συνδράμουν στις εξώσεις.

Η μεγαλύτερη έκπληξη όμως για τον Ρίβας ήταν έξω από τη δικαστική αίθουσα, όπου γνώρισε την αποθέωση από το συγκεντρωμένο πλήθος και τους συναδέλφους του.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

Σχετικά άρθρα