Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κυβέρνηση εθνικής ενότητας στην Ουκρανία ζήτησε ο Ομπάμα

Κυβέρνηση εθνικής ενότητας στην Ουκρανία ζήτησε ο Ομπάμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μπάρακ Ομπάμα, Ουκρανία, Ρωσία,

Στους ισχυρισμούς ότι η κρίση στην Ουκρανία αλλά και το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η Συρία αποτελούν αντανάκλαση των δυσχερών σχέσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, όταν ρωτήθηκε σχετικά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη λήξη της συνόδου κορυφής της Βόρειας Αμερικής.

«Η προσέγγισή μας στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι να τα δούμε αυτά ως μια σκακιέρα του Ψυχρού Πολέμου πάνω στην οποία ανταγωνιζόμαστε με τη Ρωσία…Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι οι πολίτες της Ουκρανίας είναι σε θέση να πάρουν αποφάσεις για τους ίδιους για το μέλλον τους, ότι ο λαός της Συρίας είναι σε θέση να πάρει αποφάσεις χωρίς να χρειάζεται να φύγει μακριά από τις βόμβες και χωρίς να σκοτώνονται γυναίκες και παιδιά», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αμερικανός πρόεδρος καταδίκασε τη βία που προκάλεσε το θάνατο 26 ανθρώπων στο Κίεβο και αντέδρασε πολύ προσεκτικά στην ανακοίνωση της εκεχειρίας μεταξύ της κυβέρνησης και των διαδηλωτών. Εκτίμησε ότι μπορεί η εκεχειρία «να κρατήσει» , αλλά τελικά η Ουκρανία θα πρέπει να κινηθεί προς την κατεύθυνση μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας και την διεξαγωγή ελεύθερων και δίκαιων εκλογών.

«Η ελπίδα μου είναι ότι μια εκεχειρία μπορεί να διατηρηθεί , αλλά (…) τελικά η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για να διασφαλίσει ότι θα στραφούν προς ένα είδος κυβέρνησης εθνικής ενότητας, ακόμη και αν είναι προσωρινή, που μας επιτρέπει να προχωρήσουμε σε δίκαιες και ελεύθερες εκλογές, έτσι ώστε να εκφραστεί σωστά η βούληση του λαού της Ουκρανίας χωρίς το χάος που έχουμε δει στους δρόμους», δήλωσε.

Σχετικά άρθρα