Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξεκίνησε στην Ουκρανία επιχείρηση εξόντωσης ακροδεξιών τρομοκρατών

Ξεκίνησε στην Ουκρανία επιχείρηση εξόντωσης ακροδεξιών τρομοκρατών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κίεβο, Ουκρανία,

Με την χώρα να κινδυνεύει να πνιγεί στο αίμα και να διχοτομηθεί, η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση σε όλη τη χώρα με στόχο τους εξτρεμιστές ακροδεξιούς, τους οποίους και θεωρεί υπεύθυνους για τα βίαια επεισόδια που κόστισαν τη ζωή σε 25 ανθρώπους.

“Οι εξτρεμιστικές και ριζοσπαστικές ομάδες απειλούν με τις ενέργειές τους τη ζωή εκατομμυρίων Ουκρανών”, ανέφερε στην ανακοίνωσή της η υπηρεσία και πρόσθεσε: “Στο πλαίσιο αυτό, η υπηρεσία ασφαλείας και το κέντρο καταπολέμησης της τρομοκρατίας της Ουκρανίας αποφάσισαν σήμερα να πραγματοποιήσουν μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο ουκρανικό έδαφος”.

“Σήμερα παρακολουθούμε να γίνεται σκόπιμη και στοχευμένη χρήση βίας μέσω πυρπολήσεων, δολοφονιών, απαγωγών, τρομοκράτησης του πληθυσμού με εγκληματικούς σκοπούς. Και όλα αυτά με χρήση πυροβόλων όπλων”, συνεχίζει η SBU.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, περισσότερα από 1.500 πυροβόλα όπλα και 100.000 πυρομαχικά “έχουν πέσει στα χέρια εγκληματιών” από την Τρίτη και η Ουκρανία βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με “συγκεκριμένες τρομοκρατικές ενέργειες”.

“Σε πολλές περιοχές της χώρας δημοτικά κτίρια, γραφεία του υπουργείου Εσωτερικών, της κρατικής ασφάλειας και της γενικής εισαγγελίας, μονάδες και αποθήκες του στρατού” έχουν καταληφθεί, τόνισε ο επικεφαλής της υπηρεσίας, Αλεξάντρ Γιακιμένκο. “Δικαστήρια πυρπολούνται, οι βάνδαλοι καταστρέφουν ιδιωτικά διαμερίσματα, σκοτώνουν φιλειρηνικούς πολίτες”, υποστήριξε.

Στις σφοδρές συγκρούσεις που ξέσπασαν την Τρίτη στο κέντρο του Κιέβου μεταξύ αστυνομικών και αντικυβερνητικών διαδηλωτών έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 26 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και 10 αστυνομικοί.

Οι πληροφορίες που φτάνουν από διάφορες περιοχές, ιδίως της δυτικής Ουκρανίας, αναφέρουν ότι ομάδες που στηρίζουν το αντικυβερνητικό κίνημα του Κιέβου έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους δημόσια κτίρια.

Να σημειώσουμε ότι η έναρξη αυτής της επιχείρησης μόνο τυχαία δεν είναι, ειδικά εάν αναλογιστεί κανείς ότι τις τελευταίες ώρες, επίσημα χείλη στη Μόσχα έχουν κάνει λόγο για οργανωμένες παραστρατιωτικές ομάδες, που δεν σχετίζονται με την επίσημη αντιπολίτευση, οι οποίες επιθυμούν λουτρό αίματος και πραξικόπημα, υποκινούμενες από τη Δύση και αποτελούμενες από ακροδεξιά στοιχεία. Μάλιστα, υπήρχαν και Μοσχοβίτες αξιωματούχοι που πρότειναν την άμεση επέμβαση του ουκρανικού στρατού για να πατάξει την ανταρσία των υποκινούμενων από τη Δύση εξτρεμιστών.

Σχετικά άρθρα