Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΟΚ: Τζιχαντιστές σχεδίαζαν δημόσιο αποκεφαλισμό στην Αυστραλία

ΣΟΚ: Τζιχαντιστές σχεδίαζαν δημόσιο αποκεφαλισμό στην Αυστραλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, Αυστραλία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Σίδνεϊ, Τζιχαντιστές, Τόνι Άμποτ, Τρομοκρατία,

Σοκάρει η είδηση, που έρχεται μάλιστα από το στόμα του Αυστραλού πρωθυπουργού, Τόνι Άμποτ.

Όπως αποκάλυψε οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας είχαν αξιόπιστες πληροφορίες ότι οι τζιχαντιστές σχεδίαζαν δημόσιο αποκεφαλισμό μέσα στην Αυστραλία.

«Δεν μιλάμε για υποψίες αλλά για πρόθεση» τόνισε ο Τόνι Άμποτ ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μιλ Σόρτεν, χαρακτήρισε τις καταγγελίες «φρικιαστικές».

Από τα ξημερώματα στην Αυστραλία είναι σε εξέλιξη μία από τις μεγαλύτερες αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις που έχουν γίνει στην χώρα.
Εκατοντάδες αστυνομικοί κάνουν εφόδους σε σπίτια στο Σίδνεϊ και το Μπρίσμπεϊν όπου συνέλαβαν 15 άτομα.

Η αστυνομία της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι οι έφοδοι επικεντρώθηκαν σε προάστια βορειοδυτικά του Σίδνεϊ, ενώ μέσα ενημέρωσης της χώρας αυτής μετέδωσαν ότι επιδρομές έλαβαν χώρα επίσης στην περιοχή Κουίνσλαντ του Μπρίσμπεϊν.

Την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση της Αυστραλίας αύξησε σε «υψηλό» το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής, αναφέροντας ότι υπάρχει αυξημένη πιθανότητα για τρομοκρατική επίθεση στη χώρα.

Σχετικά άρθρα