Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην κατοχή της Αλ Νούσρα οπλισμός, εξοπλισμός και στολές του ΟΗΕ

Στην κατοχή της Αλ Νούσρα οπλισμός, εξοπλισμός και στολές του ΟΗΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ισλαμιστές, Κυανόκρανοι ΟΗΕ, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Συρία, Τζιχαντιστές, Υψίπεδα του Γκολάν,

Το Μέτωπο Αλ Νούσρα, η οργάνωση παρακλάδι της Αλ Κάιντα που μάχεται στη Συρία, έχει πλέον στην κατοχή της όπλα, στολές και οχήματα που πήρε από τους Κυανόκρανους του ΟΗΕ στα υψίπεδα του Γκολάν.

Την καταγγελία έκανε ο Πρέσβης της Συρίας στα Ηνωμένα Έθνη. Ο Μπασάρ Τζαάφρι είπε ότι οι μαχητές της Αλ Νούσρα έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους όλη την περιοχή των υψιπέδων του Γκολάν που βρίσκεται εντός της επικράτειας της Συρίας, μιας περιοχής η οποία επιβλεπόταν τις τελευταίες δεκαετίες από Κυανόκρανους του ΟΗΕ.

Εκτός από τον έλεγχο της περιοχής, οι τζιχαντιστές της Αλ Νούσρα κατέλαβαν οπλισμό και εξοπλισμό των Κυανοκράνων.

Αποτέλεσμα, “οι τρομοκράτες τώρα να χρησιμοποιούν τα οχήματα του ΟΗΕ, με το έμβλημα των Ηνωμένων Εθνών πάνω τους, φοράνε τις στολές των Κυανόκρανων και είναι οπλισμένοι με τα όπλα της ειρηνευτικής δύναμης”, είπε ο Τζαάφρι στους δημοσιογράφους.

Οι Κυανόκρανοι του ΟΗΕ αποτραβήχτηκαν από τα υψίπεδα του Γκολάν στη Συρία τη Δευτέρα, καθώς κυβερνητικές συριακές δυνάμεις και διάφορες φατρίες ενόπλων πολεμούσαν για τον έλεγχο των περιοχών που βρίσκονται στη μεθόριο του Ισραήλ με τη Συρία. Οι δυνάμεις του ΟΗΕ βρήκαν ασφαλές καταφύγιο στο Ισραήλ.

Την Πέμπτη το Μέτωπο Αλ Νούσρα απελευθέρωσε τους 45 Κυανόκρανους από τα νησιά Φίτζι που είχε αιχμαλωτίσει στα τέλη Αυγούστου. Συνολικά στην περιοχή υπήρχαν 1.200 άνδρες των Ηνωμένων Εθνών για να την επιβλέπουν. Οι δυνάμεις του ΟΗΕ τοποθετήθηκαν για πρώτη φορά στα υψίπεδα του Γκολάν το 1974, μετά την εκεχειρία Ισραήλ και Συρίας.

Ωστόσο, η αποχώρηση των δυνάμεων του ΟΗΕ δεν πρέπει να έγινε και τόσο τακτικά ή συντεταγμένα, αλλιώς δεν θα είχε περιέλθει οπλισμός και εξοπλισμός στην κατοχή της Αλ Νούσρα. Η εκκένωση, στην πραγματικότητα, των θέσεων των Κυανοκράνων είχε ως αποτέλεσμα πολύτιμο και σημαντικό πολεμικό υλικό να μείνει πίσω και να περιέλθει στην κατοχή των ισλαμιστών.

Σχετικά άρθρα