Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι τζιχαντιστές προετοιμάζονται για τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς

Οι τζιχαντιστές προετοιμάζονται για τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές,

Το Ισλαμικό Κράτος αναδιπλώνει τις δυνάμεις του στην ανατολική Συρία υπό την απειλή των αμερικανικών βομβαρδισμών.

Συγκεκριμένα, οι τζιχαντιστές φοβούμενοι ότι θα είναι σε πολλές περιπτώσεις “εύκολοι στόχοι”, απομακρύνονται από θέσεις που είναι εκτεθειμένες και σύμφωνα με τα όσα είπε ένας τζιχαντιστής στο Γαλλικό Πρακτορείο, οι κινήσεις αυτές συμβαίνουν στην επαρχία της πόλης Ντέιρ Εζ Ζόρ, στις όχθες του ποταμού Ευφράτη, η οποία πριν το ξέσπασμα του εμφυλίου ήταν η μεγαλύτερη πόλη στην ανατολική Συρία με πληθυσμό πάνω από 200.000 κατοίκους και η 6η μεγαλύτερη πόλη σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι τζιχαντιστές εγκατέλειψαν το κτίριο του διοικητηρίου στην Ντέιρ Εζ Ζόρ, που ήταν ο σημαντικότερος χώρος αποθήκευσης πυρομαχικών και όπλων του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή.

Πυρομαχικά και όπλα απομακρύνονται και από άλλα σημεία που είναι ευάλωτα σε αεροπορικές επιδρομές και κρύβονται σε ασφαλείς τοποθεσίες.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι η καθυστέρηση των ΗΠΑ δίνει όλο τον απαραίτητο χρόνο στο Ισλαμικό Κράτος να προετοιμαστεί καλύτερα…

Σχετικά άρθρα