Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βομβαρδισμό τώρα των τζιχαντιστών, ζητά ο πρόεδρος του Ιράκ

Βομβαρδισμό τώρα των τζιχαντιστών, ζητά ο πρόεδρος του Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γαλλία, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Φουάντ Μασούμ, Φρανσουά Ολάντ,

Ταχεία και άμεση αεροπορική επέμβαση ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος ζήτησε τη Δευτέρα από το γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1 ο πρόεδρος του Ιράκ Φουάντ Μασούμ, ο οποίος προεδρεύει με τον Φρανσουά Ολάντ των εργασιών της διάσκεψης του Παρισιού.

“Έχουμε ανάγκη από μία αεροπορική επέμβαση”, είπε την ώρα που εκπρόσωποι είκοσι περίπου χωρών συναντώνται στη γαλλική πρωτεύουσα για να οργανώσουν την διεθνή κινητοποίηση ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. “Είναι αναγκαίο να επέμβουν γρήγορα, διότι, εάν καθυστερήσουν, εάν αυτή η επέμβαση και αυτή η υποστήριξη προς το Ιράκ καθυστερήσουν, είναι πιθανόν ότι το Ισλαμικό Κράτος θα καταλάβει και άλλα εδάφη”, προειδοποίησε ο ιρακινός πρόεδρος.

Ο πρόεδρος του Ιράκ υπογράμμισε τη σοβαρότητα της κατάστασης και τόνισε ότι ο κίνδυνος του Ισλαμικού Κράτους «δεν αφορά μόνο το Ιράκ, αλλά τους πάντες, λόγω της δυνατότητας εξάπλωσής του».

Αναφέρθηκε στο γεγονός ότι πολλοί τζιχαντιστές προέρχονται από δυτικές χώρες όπου και επιστρέφουν με κίνδυνο μεταφοράς εκεί της δράσης τους.

Νωρίτερα, ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Ζαν Ιβ Λε Ντριάν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όπου βρίσκεται, είπε ότι οι πρώτες γαλλικές στρατιωτικές αναγνωριστικές πτήσεις στο Ιράκ θα πραγματοποιηθούν σήμερα, Δευτέρα.

Σχετικά άρθρα