Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

930 μουσουλμάνοι της Γαλλίας στο Ισλαμικό Κράτος

930 μουσουλμάνοι της Γαλλίας στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γαλλία, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μπερνάρ Καζνέβ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Ρεκόρ εθελοντών στο Ισλαμικό Κράτος έχει η Γαλλία με εννιακόσιους τριάντα μουσουλμάνους, Γάλλους υπηκόους και αλλοδαπούς κατοίκους της χώρας, να εμπλέκονται με τον ένα ή τον άλλον τρόπο στον τζιχάντ (ιερό πόλεμο) στο Ιράκ και τη Συρία.

Η παραδοχή έγινε από τα επίσημα χείλη του υπουργού Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ μιλώντας σε γαλλική κυριακάτικη εφημερίδα.

“Οι 930 Γάλλοι και ξένοι υπήκοοι που διαμένουν συνήθως στη Γαλλία εμπλέκονται σήμερα στον τζιχάντ στη Συρία και το Ιράκ. 350 βρίσκονται επί του πεδίου, ανάμεσά τους 60 γυναίκες. Περί τους 180 έχουν φύγει από τη Συρία και 170 είναι σε σημεία διαμετακόμισης προς την περιοχή, 230 εξέφρασαν την πρόθεση να αναχωρήσουν για εκεί. Στο σύνολο των 930 ατόμων προστίθενται 36 που έχασαν τη ζωή τους εκεί”, είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ενδιαφέρον έχει η πληροφορία που έδωσε αναφερόμενος στο τι αισθάνονται οι Γάλλοι υπήκοοι τζιχαντιστές κατά την επιστροφή τους στη Γαλλία.

“Κάποιοι αναλαμβάνουν την ευθύνη γι αυτά που έκαναν και δηλώνουν έτοιμοι να ξαναφύγουν. Άλλοι, συντετριμμένοι από τη βία και άλλες ωμότητες στις οποίες μετείχαν ή παραβρέθηκαν, εξηγούν αντίθετα ότι θέλουν να αποδεσμευτούν. Άλλοι ακόμη ισχυρίζονται ότι ξεκίνησαν για εκεί έχοντας ανθρωπιστικό σκοπό, ενώ διαθέτουμε αξιόπιστες πληροφορίες που αποδεικνύουν ότι πολέμησαν στις τάξεις των τζιχαντιστών”.

Σχετικά άρθρα