Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε τον Βρετανό Ντέιβιντ Χέινς

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε τον Βρετανό Ντέιβιντ Χέινς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αποκεφαλισμός, Βίντεο, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ντέιβιντ Χέινς, Στίβεν Σότλοφ, Τζέιμς Φόλεϊ, Τζιχαντιστές,

Τον Βρετανό Ντέιβιντ Χέινς (David Haines) αποκεφάλισε ο «Τζον» που εκτελεί χρέη δεσμοφύλακα και αποκεφαλιστή δυτικών ομήρων για το Ισλαμικό Κράτος.

Και αυτός ο αποκεφαλισμός «ανακοινώθηκε» με ένα βίντεο που ανάρτησε στο διαδίκτυο το Ισλαμικό Κράτος με τίτλο «Ένα μήνυμα προς τους συμμάχους της Αμερικής».

david-1

Το βίντεο ξεκινά με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, να μιλά για τη συνεργασία της χώρας του με την ιρακινή κυβέρνηση και τις δυνάμεις των Κούρδων Πεσμεργκά για την πάταξη του Ισλαμικού Κράτους.

Στη συνέχεια ο Ντέιβιντ Χέινς κατηγορεί την κυβέρνησή του ότι είναι υπεύθυνη για τον θάνατό του, όπως ακριβώς έπραξαν πριν αποκεφαλιστούν και οι δημοσιογράφοι Τζέιμς Φόλεϊ και Στίβεν Σότλοφ.

Τον λόγο παίρνει ο «Τζον» που λέει ότι «αυτός ο Βρετανός πρέπει να πληρώσει το τίμημα της υπόσχεσής σου, Κάμερον, να προετοιμάσεις για μάχη τους Πεσμεργκά κατά του Ισλαμικού Κράτους».

Στη συνέχεια του βίντεο φαίνεται ο αποκεφαλισμός του γονατισμένου άνδρα.

Στο τέλος, ο αποκεφαλιστής «Τζον» παρουσιάζει έναν άλλον άνδρα λέγοντας ότι πρόκειται να θανατωθεί εάν ο Κάμερον συνεχίσει να υποστηρίζει τον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Χέινς, πατέρας δύο παιδιών, απήχθη το 2013, ενώ εργαζόταν για λογαριασμό της γαλλικής φιλανθρωπικής οργάνωσης Acted, για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία.

Κάμερον: «Θα κυνηγήσουμε τους δολοφόνους»

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, δήλωσε το Σάββατο ότι η δολοφονία του Βρετανού Ντέιβιντ Χέινς από τo Ισλαμικό Κράτος, ήταν μια καθαρά σατανική πράξη και υποσχέθηκε ότι θα φέρει τους δολοφόνους ενώπιον της δικαιοσύνης, όσο διάστημα κι εάν χρειαστεί.

«Είναι αποτρόπαιο και φρικτό η δολοφονία ενός αθώου φιλανθρωπιστή.

»Η καρδιά μου βρίσκεται με την οικογένεια του Ντέιβιντ Χέινς, ο οποίος είχε επιδείξει εξαιρετικό θάρρος και σθένος σε όλη αυτή τη δοκιμασία», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού.

«Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας προκειμένου να κυνηγήσουμε τους δολοφόνους και να τους οδηγήσουμε ενώπιον της δικαιοσύνης, για όσο διάστημα χρειαστεί».

Σχετικά άρθρα