Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντιστές ετοίμαζαν μεγάλο χτύπημα στην Ουγκάντα

Τζιχαντιστές ετοίμαζαν μεγάλο χτύπημα στην Ουγκάντα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Σεμπάμπ, Αμερικανική Πρεσβεία, Ισλαμιστές, Ουγκάντα, Τζιχαντιστές,

Η τζιχαντιστική οργάνωση Σεμπάμπ, που έχει συσταθεί από Σομαλούς ισλαμιστές, σχεδίαζε τρομακτική επίθεση στην Ουγκάντα η οποία αποτράπηκε από τις υπηρεσίες ασφαλείας της αφρικανικής χώρας.

Την επίθεση στην Ουγκάντα φέρεται ότι σχεδίαζε κάνει ένας πυρήνας ισλαμιστών από τη Σομαλία της οργάνωσης Σεμπάμπ, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν το Σάββατο η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Καμπάλα και ένας εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.

«Οι αρχές της Ουγκάντας ανακοίνωσαν την ανακάλυψη ενός πυρήνα τρομοκρατών της Σεμπάμπ στην Καμπάλα», ανέφερε ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας, η οποία νωρίτερα είχε καλέσει με κατεπείγουσα ανακοίνωσή της τους υπηκόους των ΗΠΑ να αναζητήσουν το ταχύτερο «ασφαλές καταφύγιο».

«Σε αυτό το σημείο δεν είμαστε ενήμεροι για τους συγκεκριμένους στόχους, και οι αρχές της Ουγκάντας έχουν αυξήσει την ασφάλεια σε όλα τα σημεία κλειδιά, περιλαμβανομένου του Διεθνούς Αεροδρομίου Έντεμπε», ανέφερε η ανακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ, η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπό της.

«Σας καλούμε να επιδείξετε την μέγιστη δυνατή προσοχή παραμένοντας στις οικίες σας ή σε ασφαλή τοποθεσία μέχρι νεωτέρας», ανέφερε η αμερικανική πρεσβεία απευθυνόμενη στους υπηκόους των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις αρχές της Ουγκάντας, απετράπη μια «απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης» εναντίον «εγκαταστάσεων» στην Καμπάλα και έγιναν πολυάριθμες συλλήψεις, ενώ «η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη».

Σχετικά άρθρα