Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βόμβα ΗΠΑ: “Η Τουρκία στήριξε απευθείας τους τζιχαντιστές στη Συρία”

Βόμβα ΗΠΑ: “Η Τουρκία στήριξε απευθείας τους τζιχαντιστές στη Συρία”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Σάμεχ Σούκρι, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Φράνσις Ρικαρντόνε,

“Η Τουρκία στήριξε απευθείας τα παρακλάδια της Αλ Κάιντα στη Συρία, παρά την αντίδραση των ΗΠΑ” αποκάλυψε ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία.

“Οι τουρκικές αρχές πίστευαν ότι θα μπορούσαν να λειτουργήσουν χέρι – χέρι με τους τζιχαντιστές των εξτρεμιστικών ισλαμικών ομάδων στον εμφύλιο της Συρίας και παράλληλα θεωρούσε ότι θα τους κάνει πιο μετριοπαθείς” αποκάλυψε ο Φράνσις Ρικαρντόνε σε συζήτηση με δημοσιογράφους.

“Αυτό τους οδήγησε να συνεργαστούν με την Αλ Νούσρα, που είναι το επίσημο παρακλάδι της Αλ Κάιντα στην Συρία” δήλωσε ο πρώην Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα τονίζοντας ότι προσπάθησε να τους μεταπείσει να κλείσουν τα σύνορα με την Συρία για αυτές τις τρομοκρατικές οργανώσεις αλλά δεν τα κατάφερε.

“Η Τουρκία άνοιξε τα σύνορά της, και επέτρεψε να χρησιμοποιηθούν προκειμένου να ενισχυθούν όλες αυτές οι οργανώσεις (τζιχαντιστές) με όπλα, χρήματα και εθελοντές” συμπλήρωσε ο πρώην Αμερικανός πρέσβης.

Σχετικά άρθρα