Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκατοντάδες νεκροί από τις πλημμύρες σε Ινδία και Πακιστάν

Εκατοντάδες νεκροί από τις πλημμύρες σε Ινδία και Πακιστάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ινδία ή Μπάρατ, Κασμίρ, Καταιγίδα, Ναουάζ Σαρίφ, Πακιστάν, Πλημμύρες, Φωτογραφίες,

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις καταρρακτώδεις βροχές και τις πλημμύρες που πλήττουν τις τελευταίες ημέρες το Πακιστάν και τη βόρεια Ινδία.

Οι έντονες βροχοπτώσεις στο Πακιστάν έχουν προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 193 ανθρώπων τις τρεις τελευταίες ημέρες, ενώ χιλιάδες σπίτια έχουν καταστραφεί σύμφωνα με αξιωματούχους, οι οποίοι έχουν θέσει τέσσερις επαρχίες σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού.

Στην Ινδία, οι καταρρακτώδεις βροχές και οι πλημμύρες έχουν αφήσει πίσω τους περισσότερους από 150 νεκρούς. Άλλοι 14.800 άνθρωποι έχουν διασωθεί από τις πληγείσες περιοχές όπου ήδη βρίσκονται 50 ιατρικές ομάδες για να περιθάλψουν τους πλημμυροπαθείς όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

«Χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται ακόμη παγιδευμένοι» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο επικεφαλής της αστυνομίας στο ινδικό κρατίδιο Τζαμού. Σύμφωνα με τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόδι, ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή, οι πλημμύρες συνιστούν «εθνική καταστροφή».

Στο Πακιστάν οι περισσότερες ανθρώπινες απώλειες έχουν καταγραφεί στις επαρχίες Πουντζάμπ και στο πακιστανικό Κασμίρ. Σύμφωνα με τον επικεφαλής των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης στην επαρχία Πουντζάμπ τα νερά άρχισαν να υποχωρούν σε πολλές περιοχές της επαρχιακής πρωτεύουσας Λαχόρης αλλά η κατάσταση παραμένει επισφαλής σε τουλάχιστον τέσσερις συνοικίες. Στο πακιστανικό Κασμίρ, τουλάχιστον 48 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 87 τραυματίστηκαν, δήλωσε ο τοπικός επικεφαλής της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών.

Ο πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές διαβεβαιώνοντας ότι «η κυβέρνηση θα κινήσει γη και ουρανό για να βοηθήσει τους ανθρώπους που βρίσκονται σε κίνδυνο». Για το Πακιστάν είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που πλήττεται από φονικές πλημμύρες κατά τη διάρκεια των μουσώνων. Το 2010 οι χειρότερες πλημμύρες στην ιστορία του Πακιστάν είχαν προκαλέσει το θάνατο 1.800 ανθρώπων.

fl3

fl2

fl4

Σχετικά άρθρα