Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυστραλία: Η σύγκρουση με το Ισλαμικό Κράτος έχει δυστυχώς φτάσει και σε εμάς

Αυστραλία: Η σύγκρουση με το Ισλαμικό Κράτος έχει δυστυχώς φτάσει και σε εμάς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIS, Αυστραλία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Τόνι Άμποτ,

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποστολής χερσαίων στρατευμάτων στο Ιράκ, για την υποστήριξη των αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών κατά του Ισλαμικού Κράτους.

«Πολλές χώρες μιλούν η μία με την άλλη για το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσουμε, αλλά απλά το Ισλαμικό Κράτος είναι μια απειλή όχι μόνο για τους λαούς της Μέσης Ανατολής, αλλά και για τον ευρύτερο κόσμο» είπε ο Αυστραλός πρωθυπουργός. «Αυτή είναι μια σύγκρουση που δικαιολογημένα επιθυμούμε να αποφύγουμε, αλλά είναι μια σύγκρουση που δυστυχώς έχει φτάσει σε εμάς όπως έχουμε δει» συμπλήρωσε.

Παρά το γεγονός ότι η Αυστραλία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ, στρατεύματα της πολέμησαν στο πλευρό του συνασπισμού στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, και αναμένεται να αποδεχθούν την επίσημη ένταξη στο πρόγραμμα της ενισχυμένης εταιρικής σχέσης της συμμαχίας στη σύνοδο κορυφής που θα διεξαχθεί αυτή την εβδομάδα.

Η Αυστραλία συμμετέχει επίσης στην πολυεθνική προσπάθεια ανθρωπιστικής βοήθειας σε πληθυσμούς του βορείου Ιράκ αλλά και της στρατιωτικής ενίσχυσης προς τις κουρδικές δυνάμεις που αντιμάχονται τους μαχητές του Ισλαμικού κράτους με τον Τόνι Άμποτ να μην αποκλείει πρόσφατα ακόμη και τη συμμετοχή των Αυστραλών στις αεροπορικές επιδρομές.

Σχετικά άρθρα