Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

700 γυναίκες των Γιαζίντι σκλάβες των τζιχαντιστών

700 γυναίκες των Γιαζίντι σκλάβες των τζιχαντιστών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γιαζίντι, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Μοσούλη, Τζιχαντιστές,

Η επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου Γυναικείων Υποθέσεων του Κουρδιστάν, Πακχσάν Ζανγκάνα (Pakhshan Zangana), αποκάλυψε ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει αιχμαλωτίσει περισσότερες από 700 γυναίκες των Κούρδων Γιαζίντι.

Σύμφωνα με τη Ζανγκάνα ορισμένες από τις γυναίκες Γιαζίντι έχουν ήδη πωληθεί και άλλες σχεδιάζεται να γίνουν σύζυγοι τζιχαντιστών εάν ασπαστούν το Ισλάμ.

“Στην παρούσα κατάσταση, είναι δύσκολο να έχουμε καθαρά και ακριβή νούμερα για το πόσες γυναίκες έχουν απαχθεί από τους ενόπλους του Ισλαμικού Κράτους, αλλά από την πρώτη στιγμή που το Ισλαμικό Κράτος εισέβαλε στην περιοχή του Σιντζάρ, αρπάζουν γυναίκες και τις οδηγούν στο Ταλαφάρ στη Μοσούλης”, είπε η Ζανγκάνα.

“Τα στοιχεία που γνωρίζουμε δείχνουν ότι 480 γυναίκες έχουν φυλακισθεί στη Μοσούλη, στη φυλακή Μπαντούς, από τους ενόπλους του Ισλαμικού Κράτους. Στοιχεία των Ιρακινών μιλάνε για 690 γυναίκες, και δικά μας στοιχεία ανεβάζουν το νούμερο λίγο παραπάνω, στις 700”.

Υπογράμμισε η Ζανγκάνα ότι πρόκειται για νέες γυναίκες και σε ορισμένες έχει επιτραπεί να επικοινωνήσουν με τις οικογένειες και τους συγγενείς τους μέσω κινητών τηλεφώνων που τους έχουν δώσει οι τζιχαντιστές φρουροί τους.

“Βιάζονται αρκετές φορές την ημέρα”, λέει η Ζανγκάνα και “ορισμένες πάρθηκαν από τη φυλακή και δεν επέστρεψαν. Υπάρχουν και γυναίκες που γέννησαν μέσα στη φυλακή, αλλά οι τζιχαντιστές πήραν τα νεογνά μακριά τους. Έχουμε επίσης πληροφορίες ότι ορισμένες από αυτές τις γυναίκες μεταφέρθηκαν στη Ράγκα της Συρίας”.

“Να σωθούν αυτές οι γυναίκες δεν είναι κάτι εύκολο, αλλά θα κάνουν το καλύτερο που μπορούμε και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας. Μέχρι στιγμής καμιά τους δεν έχει απελευθερωθεί, αλλά ελπίζουμε οι κουρδικές δυνάμεις να το καταφέρουν, εκδιώχνοντας το Ισλαμικό Κράτος από τις περιοχές που έχει καταλάβει”, κατέληξε η Ζανγκάνα.

Σχετικά άρθρα