Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρώην πράκτορας της MI6: “Το Ισλαμικό Κράτος θα φέρει την τρομοκρατία στην Δύση”

Πρώην πράκτορας της MI6: “Το Ισλαμικό Κράτος θα φέρει την τρομοκρατία στην Δύση”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Ρίτσαρντ Μπάρετ, Τζιχαντιστές,

Ο πρώην πράκτορας της MI6 είναι ξεκάθαρος ότι έτσι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση με το Ισλαμικό Κράτος έχει αυξηθεί επικίνδυνα η πιθανότητα να γίνουμε μάρτυρες εκτεταμένων τρομοκρατικών ενεργειών στην Δύση.

Ο Ρίτσαρντ Μπάρετ, που σχεδίασε και εκτέλεσε αρκετές αποστολές πριν και μετά την την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους ότι η επέμβαση των ΗΠΑ με τους βομβαρδισμούς στο Βόρειο Ιράκ “κάνει καλό στο Ισλαμικό Κράτος αφού δικαιολογεί στην πράξη όσα καταγγέλλουν οι τζιχαντιστές, ότι ο Άσσαντ και ο Μαλίκι στηρίζονται και ουσιαστικά εξουσιάζουν ελέω Δύσης”.

Μιλώντας στην Huffington Post τόνισε ότι η στρατιωτική εμπλοκή των ΗΠΑ “διώχνει τους τζιχαντιστές από τις θέσεις τους στην Μοσούλη, δεν τους εξαφανίζει” και έτσι είτε θα γυρίσουν στην Συρία και θα συνεχίσουν τον βάρβαρο πόλεμο εκεί είτε θα γυρίσουν πίσω στην Δύση και θα προχωρήσουν σε τρομοκρατικές ενέργειες.

“Η δικαιολογία τους θα είναι: Αν δεν μας βομβαρδίζατε στο Ιράκ θα είχαμε κάνει το χαλιφάτο μας και θα ήταν όλα εντάξει. Γιατί επεμβαίνετε; Τώρα θα επέμβουμε σε εσάς!” υπογράμμισε ο Ρίτσαρντ Μπάρετ.

Σχετικά άρθρα