Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τέσσερις Σαουδάραβες καταδικάστηκαν σε φυλάκιση επειδή πολέμησαν στη Συρία

Τέσσερις Σαουδάραβες καταδικάστηκαν σε φυλάκιση επειδή πολέμησαν στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Σαουδική Αραβία, Συρία, Τζιχαντιστές, Υεμένη,

Τέσσερις Σαουδάραβες που πήγαν στη Συρία για να πολεμήσουν στον πόλεμο με το πλευρό των τζιχαντιστών, επιστρέφοντας στη Σαουδική Αραβία συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν από ένα ειδικό ποινικό δικαστήριο σε διάφορες ποινές φυλάκισης, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Σαουδαραβικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

“Οι κατηγορούμενοι αποδείχτηκε ότι είχαν παραιτηθεί της υπακοής τους στον Βασιλιά ταξιδεύοντας στο εξωτερικό για να πολεμήσουν”, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο της Σαουδικής Αραβίας και συμπληρώνει ότι οι άνδρες καταδικάστηκαν σε φυλάκιση από τέσσερις μήνες μέχρι δύο χρόνια και δέκα μήνες ο καθένας ξεχωριστά.

Στις κατηγορητήριο συμπεριλήφθηκαν κατηγορίες όπως ξέπλυμα χρήματος και πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας θέσπισε τον Φεβρουάριο ότι όσοι πολίτες της Σαουδικής Αραβίας εμπλακούν σε πολέμους στο εξωτερικό θα αντιμετωπίσουν ποινές μέχρι και 20 χρόνια φυλάκισης, ένα μέτρο που πάρθηκε για να εμποδίζει τη ριζοσπαστικοποίηση κυρίως των νέων.

Δύο από τους καταδικασθέντες ισχυρίστηκαν ότι πολέμησαν στη Συρία αλλά μετά απογοητεύτηκαν και παραδόθηκαν στις Αρχές της χώρας τους. Οι άλλοι δύο ταξίδεψαν στην Υεμένη, σκοπεύοντας από εκεί να πάνε στη Συρία.

Οι ποινές ήταν επιεικείς, αφού οι κατηγορούμενοι έδειξαν μεταμέλεια και συνεργάστηκαν με τις Αρχές, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Το βασίλειο έχει καλέσει τους πολίτες της Σαουδικής Αραβίας που πολεμάνε στη Συρία, το Ιράκ και την Υεμένη να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, χαρακτηρίζοντάς τους “παραπλανημένους”.

Σχετικά άρθρα