Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δύο τυφώνες πλησιάζουν τη Χαβάη – συναγερμός για εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων

Δύο τυφώνες πλησιάζουν τη Χαβάη – συναγερμός για εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ειρηνικός Ωκεανός, Τυφώνας, Τυφώνας Ιζέλ, Τυφώνας Χούλιο, Χαβάη,

Για την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων και κατολισθήσεων προειδοποιούν τουρίστες και κατοίκους της Χαβάης οι τοπικές Αρχές, καθώς ο τυφώνας Ιζέλ βρίσκεται πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό και αναμένεται να φτάσει στη Χαβάη την Παρασκευή.

Ο τυφώνας βρισκόταν το απόγευμα της Τετάρτης περίπου 1.130 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης Χίλο και είχε κατεύθυνση δυτικά-βορειοδυτικά με ταχύτητα 24 χιλιόμετρα ανά ώρα και συνεχείς ανέμους που φτάνουν τα 137 χιλιόμετρα την ώρα, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων.

Ο Ιζέλ αναμένεται να εξασθενήσει σε τροπική καταιγίδα πριν φτάσει στην ξηρά, το πρωί της Παρασκευής, ωστόσο οι μετεωρολόγοι ανακοίνωσαν ότι θα μπορούσε να προκαλέσει έντονες καταιγίδες και κύματα που πιθανόν φτάσουν τα 3 με 4 μέτρα ύψος.

Κλειστά θα παραμείνουν την Πέμπτη όλα τα σχολεία της περιοχής.

Σε απόσταση δύο ημερών πίσω από τον τυφώνα Ιζέλ, κατευθύνεται προς το ίδιο σημείο και ο Χούλιο, ο οποίος αναβαθμίστηκε από τροπική καταιγίδα την Τετάρτη και αναμένεται να προκαλέσει επίσης ακραία καιρικά φαινόμενα.

Οι κάτοικοι της Χονολουλού έσπευσαν την Τετάρτη να εφοδιαστούν με τα απαραίτητα, καθώς οι αρχές συμβούλευσαν να προετοιμαστούν για τις επόμενες επτά ημέρες για πιθανές καταστροφές. Οι καταναλωτές περίμεναν σε ουρές στα πολυκαταστήματα, ενώ τα ράφια άδειασαν πολύ γρήγορα από εμφιαλωμένο νερό, μπαταρίες και φαγητά σε κονσέρβες.

Ο Χούλιο αναμένεται να φτάσει στα νησιά της Χαβάης το πρωί της Κυριακής, ωστόσο αξιωματούχοι δήλωσαν ότι πρωταρχικό του μέλημα είναι ο Ιζέλ καθώς βρίσκεται πολύ κοντά.

Σχετικά άρθρα