Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ομπάμα: Η οικονομία της Ρωσίας έχει βαλτώσει

Ομπάμα: Η οικονομία της Ρωσίας έχει βαλτώσει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μπάρακ Ομπάμα, Πέτρο Ποροσένκο, Τζο Μπάιντεν,

Ο πρόεδρος τ ων ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, εκτίμησε την Τετάρτη ότι οι κυρώσεις που επέβαλαν στη Ρωσία οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν πλήξει σημαντικά την οικονομία της Ρωσίας.

«Η οικονομία έχει βαλτώσει», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο πρόσθετης στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία για την εξουδετέρωση της απειλής που προβάλουν οι αυτονομιστές στο ανατολικό τμήμα της χώρας, ο Αμερικανός πρόεδρος εκτίμησε ότι αυτή δεν κρίνεται ακόμη απαραίτητη.

Ερωτηθείς συγκεκριμένα εάν οι ΗΠΑ σκοπεύουν να επανεξετάσουν το ενδεχόμενο αποστολής βοήθειας στην Ουκρανία, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε: «Πρέπει να έχετε κατά νου ότι ο ρωσικός στρατός υπερτερεί σημαντικά του ουκρανικού. Το θέμα εδώ δεν είναι εάν ο ουκρανικός στρατός παραλάβει επιπλέον όπλα».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής η Ουκρανία έχει έρθει αντιμέτωπη με τους αυτονομιστές, ο αριθμός των οποίων δεν συγκρίνεται με τον ουκρανικό στρατό, παρά το γεγονός ότι οι φιλορώσοι στο ανατολικό τμήμα της χώρας έχει προκαλέσει πολλά βίαια επεισόδια.

«Αν αρχίσετε να βλέπετε μια ενδεχόμενη εισβολή από τη Ρωσία, κάτι τέτοιο αποτελεί μια τελείως διαφορετική κατηγορία ερωτήσεων. Δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε αυτό το σημείο», είπε.

Πάντως, τις ανησυχίες τους σχετικά με τη συγκέντρωση ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στα ουκρανικά σύνορα εξέφρασαν ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο.

«Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν τις ανησυχίες τους αναφορικά (…) με τις εξελίξεις γύρω από τη συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία, καθώς και με τη συνεχιζόμενη μεταφορά όπλων από την πλευρά της Ρωσίας στην Ουκρανία», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Σχετικά άρθρα