Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λιβερία για τον Έμπολα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λιβερία για τον Έμπολα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Έλεν Τζόνσον Σέρλιφ, Έμπολα, Λιβερία, Μπάρακ Ομπάμα,

Η πρόεδρος της Λιβερίας, Έλεν Τζόνσον Σέρλιφ, κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την καταπολέμηση του ιού Έμπολα, επισημαίνοντας ότι η επιδημία που έχει ξεσπάσει συνιστά απειλή για την ασφάλεια του κράτους.

«Η κυβέρνηση και ο λαός της Λιβερίας απαιτούν τη λήψη έκτακτων μέτρων για την ίδια την επιβίωση του κράτους μας και για την προστασία του λαού μας», ανέφερε σε επίσημη ανακοίνωσή της.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε την Τετάρτη ότι δεν έχει τις απαραίτητες πληροφορίες ώστε να δώσει το πράσινο φως για την έγκριση ενός φαρμάκου που προορίζεται για την αντιμετώπιση του θανατηφόρου ιού Έμπολα. Δήλωσε ακόμη ότι η αρχική αντίδραση θα πρέπει να είναι η θέσπιση μέτρων που θα αφορούν στη δημόσια υγεία ώστε να περιοριστεί η επιδημία.

Οι αξιωματούχοι στον τομέα της υγείας θα πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να περιορίσουν το ξέσπασμα του ιού και στη διάρκεια αυτής της διαδικασίας οι αρχές μπορούν να αξιολογούν εάν τα νέα φάρμακα ή οι θεραπείες είναι αποτελεσματικά, είπε.

Σχετικά άρθρα