Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η ισλαμική Χαμάς δεν αποδέχεται την εκεχειρία που κήρυξε η PLO

Η ισλαμική Χαμάς δεν αποδέχεται την εκεχειρία που κήρυξε η PLO
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Οργάνωση Απελευθέρωσης Παλαιστίνης PLO, Παλαιστίνη, Παλαιστινιακή Αρχή, Χαμάς,

Η ισλαμική οργάνωση της Χαμάς, που έχει υπό το στρατιωτικό και πολιτικό έλεγχό της τη Λωρίδα της Γάζας, διαψεύδει ότι συμφώνησε σε μονομερή ανθρωπιστική εκεχειρία, όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα την Τρίτη εκπρόσωπος της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO).

Ο σύμβουλος του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, ο Γιάσερ Άμπεντ Ράμπο, δεν εκπροσωπούσε τη Χαμάς και την παλαιστινιακή «αντίσταση» όταν ανακοίνωσε την εκεχειρία, δήλωσε ο Σάμι Αμπού Ζούχρι εκπρόσωπος των ισλαμιστών, οι οποίοι θεωρούν τους συνεχιστές του Γιασέρ Αραφάτ συνθηκολογημένους και μόνο τους τουρκόφιλους και θεοκράτες εαυτούς τους “αντάρτες”.

Και συνέχισε ο εκπρόσωπος της Χαμάς, η οποία τις προηγούμενες ημέρες έσπασε όλες τις εκεχειρίες:

«Όταν λάβουμε δέσμευση από το Ισραήλ μαζί με διεθνείς εγγυήσεις σχετικά με μια ανθρωπιστική εκεχειρία, τότε θα την εξετάσουμε. Αλλά το να ανακοινώνουμε μονομερή εκεχειρία την ώρα που οι δυνάμεις κατοχής σκοτώνουν τα παιδιά μας, αυτό δεν θα συμβεί».

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί από τον Γιάσερ Άμπεντ Ράμπο της PLO, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τη Ραμάλα, ότι η Παλαιστινιακή Αρχή, η Χαμάς και ο Ισλαμικός Τζιχάντ «είναι έτοιμοι (να συμφωνήσουν) σε μια ανθρωπιστική εκεχειρία 24 ωρών» και εξετάζουν «με θετικό πνεύμα» την πρόταση του ΟΗΕ για μια εκεχειρία τριών ημερών στις συγκρούσεις με το Ισραήλ.

Σχετικά άρθρα