Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εικόνες από τη φονική έκρηξη ηφαιστείου στην Ινδονησία, τέφρα κάλυψε το νησί Ιάβα

Εικόνες από τη φονική έκρηξη ηφαιστείου στην Ινδονησία, τέφρα κάλυψε το νησί Ιάβα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Ηφαίστειο Κελούντ, Ινδονησία, Φωτογραφίες,

Με τέφρα καλύφθηκε μία περιοχή 130 χιλιομέτρων στο νησί Ιάβα της Ινδονησίας μετά από έκρηξη του ηφαιστείου στο όρος Κελούντ την Πέμπτη.

Όπως μεταδίδει το BBC, μερικές πόλεις έχουν καλυφθεί από στρώμα τέφρας πάχους 4 εκατοστών.

Το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχων, αναφέρει πως τρεις διεθνείς αερολιμένες έκλεισαν την Παρασκευή μετά την έκρηξη του ηφαιστείου.

“Η ηφαιστειακή τέφρα κάλυψε τα αεροδρόμια και κάτι τέτοιο είναι πολύ επικίνδυνο για τις πτήσεις”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών, Μπάμπανγκ Έρβαν, σύμφωνα με τον οποίο η ηφαιστειακή τέφρα εξαπλώθηκε στις πόλεις Γιογκιακάρτα, Σουραμπάγια και Σόλο.

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ χιλιάδες κάτοικοι στις γύρω περιοχές αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να καταφύγουν σε άλλες πιο ασφαλείς. Το BBC κάνει αναφορά σε 200.000 κατοίκους από 36 χωριά που εκκένωσαν τα σπίτια τους.

Η κυβέρνηση εξήγγειλε προειδοποιήσεις για την επικινδυνότητα του ηφαιστείου και απέκλεισε την περιοχή γύρω από το ηφαίστειο σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων. Ωστόσο δεν είναι ακόμα σαφές αν όλοι οι κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη.

Το ηφαίστειο Κελούντ, το οποίο έχει ύψος 1.731, έχει εκραγεί πάνω από 31 φορές από το 1000 μ.Χ. και μετά με κάποιες από αυτές να συγκαταλέγονται ανάμεσα στις πιο φονικές που έχουν λάβει χώρα στην Ινδονησία, όπως η έκρηξη του 1919 που σκότωσε 5.160 ανθρώπους. Δείτε το βίντεο από την έκρηξη:

fr

5v

1v

2v

3v

4v

Σχετικά άρθρα