Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο χιονιάς απειλεί την Ουάσινγκτον

Ο χιονιάς απειλεί την Ουάσινγκτον
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μπάρακ Ομπάμα, Χιόνι,

Τις βορειοανατολικές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών πλήττει πλέον η χιονοθύελλα στις ΗΠΑ, μετά το πέρασμά της από τις νοτιοανατολικές πολιτείες, όπου παρέλυσαν οι οδικές μετακινήσεις, καθηλώθηκαν πτήσεις και διακόπηκε η ηλεκτροδότηση εκατοντάδων χιλιάδων αμερικανικών νοικοκυριών.

Τα 30 εκατοστά αναμένεται να φθάσει το ύψος του χιονιού που πέφτει στην Ουάσιγκτον. Τα σχολεία της αμερικανικής πρωτεύουσας καθώς και του γειτονικού Μέριλαντ θα παραμείνουν σήμερα κλειστά, ενώ αναβλήθηκαν πολλές προγραμματισμένες συνεδριάσεις της αμερικανικής Γερουσίας.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 45 κομητείες της Τζώρτζια και της Νότιας Καρολίνας, όπου 370.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Στην Ουάσινγκτον και στην Ατλάντα έχει συγκροτηθεί συντονιστικό κέντρο αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων με σκοπό την οργάνωση της διάθεσης γεννητριών, τροφίμων, πόσιμου νερού και κλινοσκεπασμάτων.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει καλέσει τους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις. «Εάν πρέπει να μετακινηθείτε οδικώς, πάρτε μαζί σας στο αυτοκίνητο έναν δεύτερο φακό, νερό και τρόφιμα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Υπηρεσία έχει προειδοποιήσει εδώ και πολλές ημέρες για ρεύματα παγωμένου αέρα από την Αρκτική που θα εγκατασταθούν στην ανατολική περιοχή των ΗΠΑ δημιουργώντας παγοθύελλα. Αυτή εκτιμάται ότι θα παραλύσει πολλές πολιτείες από το νοτιοανατολικό έως το βορειοανατολικό άκρο της χώρας.

«Η συγκέντρωση πάγου θα είναι τεράστια, αν δεν φθάσει σε ιστορικά επίπεδα», προειδοποιεί η υπηρεσία.

Σχετικά άρθρα