Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γαλλία: Η Λεπέν απειλεί τον Μακρόν – Σε απόσταση αναπνοής ενόψει ευρωεκλογών

Γαλλία: Η Λεπέν απειλεί τον Μακρόν – Σε απόσταση αναπνοής ενόψει ευρωεκλογών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Δημοσκοπήσεις, Εμανουέλ Μακρόν, Ευρωεκλογές 2019, Μαρίν Λεπέν,

Δημοσκόπηση για λογαριασμό του ραδιοφωνικού σταθμού France Info και της εφημερίδας Le Figaro, η πρώτη εν όψει των ευρωεκλογών, παρουσιάζει τα κόμματα του Μακρόν και της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν σε απόσταση αναπνοής.

Ο Εμμανουέλ Μακρόν και η Μαρίν Λεπέν βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής για τις ευρωεκλογές του Μαΐου ενώ συνεχίζεται η ελεύθερη πτώση των Σοσιαλιστών.

Τα σχετικά ποσοστά δίνει η δημοσκόπηση Οντοξά για τα γαλλικά μίντια σύμφωνα με την οποία, η λίστα Μακρόν στην οποία θα συμμετέχουν και οι Κεντρώοι του Μπαϊρού συγκεντρώνει το 21,5%.

Ακολουθεί η λίστα Λεπέν με 21% και αυτό παρά την πολύ δύσκολη φθινοπωρινή έναρξη για το κόμμα της που ονομάζεται πλέον Εθνικός Συναγερμός αντί για το Εθνικό Μέτωπο.

Οι δυσκολίες στο κόμμα αφορούν οικονομικές δυσκολίες αλλά και πρόσφατες αποδοκιμασίες για την πολιτική της Μαρίν Λεπέν στο μεταναστευτικό κατά την επίσκεψή της σε ένα μικρό χωριό της νότιας Γαλλίας.

Το ποσοστό Μακρόν είναι χαμηλότερο από αυτό που προέβλεπαν οι σφυγμομετρήσεις πριν το καλοκαίρι και οι οποίες έδιναν 23 με 26 %. Αντίθετα η Μαρίν Λεπέν ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις αφού τον Ιούνιο τα ποσοστά της κυμαίνονταν από 18 με 19%.

Σκληρή μάχη Μακρόν – Λεπέν

Με 15% οι Ρεπουμπλικάνοι της δεξιάς και μόλις με ένα 12,5% οι «Ανυπότακτοι» του Μελανσόν δεν φαίνεται να επωφελούνται από τα χαμηλά ποσοστά του Μακρόν.

Το σοσιαλιστικό κόμμα παρά τη νέα του διεύθυνση παραμένει καταποντισμένο στο 4,5 %, ο δε πρώην υποψήφιός του στις προεδρικές εκλογές Μπενουά Αμόν βρίσκεται και αυτός στο 4% και οι Οικολόγοι-Πράσινοι σταθερά στο 5%.

Όλα δείχνουν ότι ο Εμανουέλ Μακρόν θα υποχρεωθεί να δώσει μεγάλη μάχη με την Μαρίν Λεπέν ώστε να μην χάσει τη φερεγγυότητα του στην Ευρώπη και θεωρώντας τον εαυτό του κύριο αντίπαλο του ακροδεξιού άξονα.

Σχετικά άρθρα