Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο συριακός στρατός απέκρουσε μεγάλη επίθεση της συριακής Αλ Κάιντα κοντά στα σύνορα με την Τουρκία

Ο συριακός στρατός απέκρουσε μεγάλη επίθεση της συριακής Αλ Κάιντα κοντά στα σύνορα με την Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Λαττάκεια (Λαοδίκεια), Συρία, Ταχρίρ Αλ Σαμ (HTS), Τζιχαντιστές,

Μεγάλης έκτασης επίθεση εξαπέλυσαν το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη οι τζιχαντιστές της συριακής Αλ Κάιντα, της Ταχρίρ Αλ Σαμ, στις θέσεις του συριακού στρατού κοντά στα τουρκικά σύνορα, στα βόρεια της επαρχίας της Λαοδίκειας (Λαττάκεια).

Οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα αποπειράθηκαν να διασπάσουν τις γραμμές του συριακού στρατού και να καταλάβουν τις κυβερνητικές θέσεις.

Ωστόσο, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή που επικαλείται το Al Masdar News, οι κυβερνητικοί απέκρουσαν την επίθεση ύστερα από σύντομη μάχη.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι ο συριακός στρατός ήταν καλά προετοιμασμένος για την επίθεση επειδή προηγουμένως οι κυβερνητικοί είχαν πετάξει ένα ντρον πάνω από τις θέσεις των τρομοκρατών και είχαν δει τις κινήσεις των δυνάμεων της συριακής Αλ Κάιντα.

Αφού αποκρούστηκαν οι τζιχαντιστές, οι κυβερνητικοί απάντησαν με βροχή από ρουκέτες και πυρά πυροβολικού με στόχο τις θέσεις της Αλ Κάιντα απέναντί τους.

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται ο συριακός στρατός να ξεκινήσει μεγάλης κλίμακας επίθεση στη βορειοδυτική Συρία.

Στο μέτωπο της Λαοδίκειας, οι κυβερνητικοί έχουν στόχο να καταλάβουν τις θέσεις των τζιχαντιστών στις περιοχές Τζαμπάλ Αλ Ακράρ και Τζαμπάλ Τουρκμέν.

Παράλληλα προετοιμάζεται η επιχείριση του συριακού στρατού για την απελευθέρωση της επαρχίας Ιντλίμπ.

*Στον χάρτη σημειωμένο με κόκκινη βούλα με σύμβολο όπλο, το σημείο της μάχης. Με κόκκινο χρώμα τα εδάφη που ελέγχει η κυβέρνηση και με πράσινο χρώμα τα εδάφη που κατέχουν οι τζιχαντιστές

Σχετικά άρθρα