Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τραμπ χαρακτηρίζει «πιθανή» μια νέα συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο Τραμπ χαρακτηρίζει «πιθανή» μια νέα συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντόνιο Γκουτέρες, Βόρεια Κορέα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κιμ Γιονγκ Ουν, Κορεατική Χερσόνησος, Ντόναλντ Τραμπ, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Πυρηνικά Όπλα,

Αισιόδοξος για τις ειρηνευτικές προσπάθειες μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας εμφανίζεται ο Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος και αδημονεί να συντονίσει επίσημες διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών με στόχο μία οριστική συμφωνία ειρήνης και πλήρους αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου. Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι «πιθανότατα» θα συναντηθεί ξανά με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ ανυπομονεί να συζητήσει το πώς μπορεί να υποστηρίξει περαιτέρω τα μέρη στις διπλωματικές τους προσπάθειες για να επιτευχθεί βιώσιμη ειρήνη, ασφάλεια, καθώς και η πλήρης και επαληθεύσιμη αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών» ανέφερε ο Στεφάν Ντουζαρίτς, εκπρόσωπος του διεθνούς οργανισμού.

Στην ετήσια συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, που θα λάβει χώρα την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, αναμένεται να δώσει το «παρών» ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν, ενώ το καθεστώς της Πιονγιανγκ θα εκπροσωπηθεί από τον υπουργό Εξωτερικών, Ρι Γιονγκ- χο.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες στη Συνέλευση θα συμμετάσχει και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος μετά την ιστορική συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, θέλει να πιστωθεί την όποια πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για αποπυρηνικοποίηση της χερσονήσου.

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι «πιθανότατα» θα συναντηθεί ξανά με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

Στη συνέντευξή του στο πρακτορείο μάλιστα εξέφρασε την άποψη ότι η Βόρεια Κορέα έχει κάνει συγκεκριμένα βήματα προς την αποπυρηνικοποίησή της, παρά τις ενδείξεις που έχουν έρθει στο φως ότι συνεχίζει κανονικά την ανάπτυξη του πυρηνικού προγράμματός της.

«Σταμάτησα τις δοκιμές πυρηνικών όπλων (της Βόρειας Κορέας). Σταμάτησα τις δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων (της Βόρειας Κορέας). Η Ιαπωνία έχει ενθουσιαστεί. Τι θα γίνει; Ποιος ξέρει; Θα δούμε» κατέληξε.

Σχετικά άρθρα