Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Μέρκελ υπόσχεται στους Γερμανούς πως «δεν θα επαναληφθεί» μαζική υποδοχή προσφύγων όπως το 2015

Η Μέρκελ υπόσχεται στους Γερμανούς πως «δεν θα επαναληφθεί» μαζική υποδοχή προσφύγων όπως το 2015
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για CDU Χριστιανική Δημοκρατική Ένωση, Ακροδεξιοί, Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Δρέσδη, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Σαξονία,

Τη Σαξονία επισκέφθηκε την Πέμπτη η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, υποσχόμενη επιτάχυνση των προσπαθειών για τον επαναπατρισμό προσφύγων, των οποίων οι αιτήσεις για άσυλο απορρίφθηκαν.

«Οι επαναπατρισμοί παραμένουν μείζον πρόβλημα», δήλωσε η Μέρκελ στη Δρέσδη έπειτα από μια συνάντηση με την τοπική οργάνωση της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU), του κόμματός της.

Η Μέρκελ πρόσθεσε ότι οι κρατιδιακές κυβερνήσεις χρειάζονται τη βοήθεια των ομοσπονδιακών αρχών, για να επεξεργάζονται ταχύτερα τα αναγκαία έγγραφα ώστε να διευκολύνονται οι επαναπατρισμοί.

Είναι σαφές ότι «το έτος 2015 δεν πρέπει να επαναληφθεί και δεν θα επαναληφθεί» πρόσθεσε, αναφερόμενη στη μαζική υποδοχή προσφύγων στη Γερμανία.

Όπως επισήμανε η Γερμανίδα καγκελάριος, έχει εξανεμιστεί πλέον η πεποίθηση ότι η Γερμανία μπορούσε να ελέγξει και να οργανώσει την υποδοχή ενός τόσο μεγάλου αριθμού προσφύγων.

Τη Γερμανίδα καγκελάριο περίμενε μπροστά στο κρατιδιακό κοινοβούλιο στη Δρέσδη μια ομάδα περίπου 300 μελών της ακροδεξιάς οργάνωσης PEGIDA και του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

Πολλοί από τους συγκεντρωμένους την αποδοκίμασαν και εξαπέλυσαν ύβρεις εναντίον της, αποκαλώντας την «προδότρια του λαού».

Σχετικά άρθρα