Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέο ανελέητο τελεσίγραφο Τραμπ: «Δεν θα πληρώσουμε τίποτα» στην Τουρκία για την απελευθέρωση Μπράνσον

Νέο ανελέητο τελεσίγραφο Τραμπ: «Δεν θα πληρώσουμε τίποτα» στην Τουρκία για την απελευθέρωση Μπράνσον
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άντριου Μπράνσον, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντόναλντ Τραμπ, Προτεσταντισμός, Τουρκία,

ΗΠΑ «δεν θα πληρώσουν τίποτα» στην Τουρκία για την απελευθέρωση του πάστορα Άντριου Μπράνσον, διεμήνυσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μέσω Twitter.

«Δεν θα πληρώσουμε τίποτα για την απελευθέρωση ενός αθώου ανθρώπου, όμως κάνουμε περικοπές στην Τουρκία», έγραψε ο Τραμπ σε ανάρτησή του, χωρίς να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοούσε με τον όρο «περικοπές».

Στο μεταξύ, η συναλλαγματική ισοτιμία του τουρκικού νομίσματος υποχωρεί στις 5,86 λίρες ανά δολάριο από το επίπεδο των 5,8150 λιρών στο οποίο έκλεισε χθες Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές φαίνεται πως επηρεάζονται από την αμερικανική προειδοποίηση ότι η Τουρκία θα πρέπει να αναμένει νέες οικονομικές κυρώσεις εάν δεν απελευθερωθεί σύντομα ο Αμερικανός πάστορας.

Η λίρα έχει υποχωρήσει κατά 35% έναντι του δολαρίου από τις αρχές του έτους.

Η Ουάσιγκτον ενέτεινε την Πέμπτη την πίεσή της στην Άγκυρα προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος ο Άντριου Μπράνσον, προειδοποιώντας για την επιβολή πρόσθετων κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας.

«Έχουμε επιβάλει κυρώσεις σε αρκετά μέλη του υπουργικού συμβουλίου της Τουρκίας. Σχεδιάζουμε να κάνουμε περισσότερα, αν δεν απελευθερώσουν άμεσα τον πάστορα», ανέφερε σύμφωνα με το Bloomberg ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν, στη διάρκεια συνεδρίασης κυβερνητικών στελεχών στον Λευκό Οίκο.

Στην ίδια συνεδρίαση, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να είπε πως η Τουρκία «δεν αποδείχτηκε καλός φίλος».

Την Τετάρτη, τουρκικό δικαστήριο απέρριψε νέο αίτημα για απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα. Όπως ανέφερε στο πρακτορείο Reuters ο δικηγόρος του πάστορα, για την υπόθεση μένει να αποφασίσει τώρα ανώτερο δικαστήριο.

Ο Μπράνσον τέθηκε προ ολίγων ημερών σε κατ’ οίκον περιορισμό αφού προηγουμένως έμεινε στη φυλακή για 21 μήνες, με τι κατηγορίες της τρομοκρατίας και συμμετοχής στην οργάνωση του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016.

Παράλληλα, του έχει απαγορευθεί η έξοδος από την Τουρκία.

Ο ίδιος αρνείται κάθε εμπλοκή στην υπόθεση, με την Ουάσιγκτον να επιζητεί την απόσυρση των κατηγοριών και την επιστροφή του πάστορα στις ΗΠΑ.

Η συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται στο επίκεντρο της διπλωματικής κρίσης μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ.

Σχετικά άρθρα