Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλβανός πρώην οπλαρχηγός του UCK προειδοποίησε ότι θα συνεχίσει τον αγώνα εάν βγει «όχι» στο δημοψήφισμα στα Σκόπια

Αλβανός πρώην οπλαρχηγός του UCK προειδοποίησε ότι θα συνεχίσει τον αγώνα εάν βγει «όχι» στο δημοψήφισμα στα Σκόπια

Ο Αλβανός των Σκοπίων Αμπεντίν Ζίμπερι, πρώην οπλαρχηγός του UCK, έγραψε στο προφίλ του στο Facebook, ότι εάν καταψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών με την Ελλάδα στο επικείμενο δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ, που αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη της μικρής χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ και συνεχιστεί να υφίσταται έλλειψη σεβασμού μεταξύ των εθνοτήτων στην ΠΓΔΜ, ο ίδιος θα συνεχίσει τον αγώνα του με ή χωρίς τους σλαβόφωνους για την ένταξη της χώρας στις ευρωατλαντικές δομές.

«Οι Αλβανοί στη «Μακεδονία» θα παλέψουν ως το τέλος με τους «Μακεδόνες» και συνολικά με το κράτος για να ενταχθεί αυτό στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, εάν το δημοψήφισμα αποτύχει. Οι Αλβανοί θα ακολουθήσουν αυτό τον δρόμο, δηλαδή με ή χωρίς τους «Μακεδόνες» θα συνεχίσουν την πορεία τους προς την ΕΕ», έγραψε ο Ζούμπερι.

Σημειώνει ακόμη ότι οι «Μακεδόνες» (σλαβόφωνοι) των Σκοπίων, έπρεπε πρώτα να επιλύσουν την εσωτερική διαμάχη που έχουν με τους Αλβανούς και στη συνέχεια να επιλύσουν την εξωτερική διαμάχη με την Ελλάδα για ένταξη στην ΕΕ.

«Ποιος πηγαίνει στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ με προκλήσεις και προσβολές στους συμπολίτες του;

»Όταν κάποιος σέβεται και σας υποστηρίζει γιατί τον κακοποιείτε με προσβολές και προκλήσεις σε εθνικό επίπεδο;

»Πραγματικά δεν ξέρω πώς μπορεί κάποιος να ξυπνήσει από το κομμουνιστικό όνειρο, που επί 50 χρόνια σας γέμισε με ψέματα και σας δίδαξε να μισείτε όσους είναι διαφορετικοί από εσάς», σημειώνει ο πρώην διοικητής του UCK.

Θα κλείσει το σημείωμά του:

«Όσο οι Αλβανοί επιδιώκουν τη «Μακεδονία» να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, αυτό είναι ένα σημάδι ότι θέλουμε το κράτος να είναι πλήρες, ασφαλές και κοινό για όλους.

»Ποτέ δεν αμφισβητήσαμε κάθε τι που είναι δικό σας, τη γλώσσα, τα σύμβολα και την ταυτότητα του «Μακεδόνα», αλλά και εμείς θέλουμε απλά να σέβεστε τη γλώσσα, τα σύμβολά μας και την εθνική μας ταυτότητα.

»Η πολυμορφία είναι ένας θησαυρός για τη χώρα», αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Σχετικά άρθρα