Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισραήλ ενέκρινε την κατάπαυση πυρός με τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας

Το Ισραήλ ενέκρινε την κατάπαυση πυρός με τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντόνιο Γκουτέρες, Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Χαμάς,

Το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας ενέκρινε την Τετάρτη 15 Αυγούστου κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς κατά τη διάρκεια συνάντησης για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

Η απόφαση αυτή έλαβε χώρα, ενώ πραγματοποιούνται έμμεσες διαπραγματεύσεις υπό την ηγεσία της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Εθνών από τον Μάρτιο, για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός μεγάλης διάρκειας μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Σε αυτό το σημείο, το ισλαμικό κίνημα που ελέγχει τη Γάζα από το 2007 δεν αντέδρασε. Ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα μπορούσε να λύσει την ανθρωπιστική κρίση στον παλαιστινιακό θύλακα.

Μερικές ώρες πριν από την επιβεβαίωση της συμφωνίας, άνοιξε το Κερέμ Σαλόμ, το μοναδικό σημείο διέλευσης των εμπορευμάτων μεταξύ του Ισραήλ και της Λωρίδας της Γάζας, το οποίο ήταν κλειστό για περισσότερο από έναν μήνα σε αντίποινα για εχθρικές ενέργειες εναντίον του Ισραήλ.

Σε δήλωσή του, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες χαιρέτισε «την απόφαση του Ισραήλ» σε απάντηση «στις κλήσεις για να αποφευχθούν οι καταστροφικές συνέπειες μιας νέας σύγκρουσης στον άμαχο πληθυσμό στη Γάζα και τα περίχωρά της».

Σχετικά άρθρα