Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γέφυρα θανάτου στη Γένοβα: Η ιταλική κυβέρνηση στρέφεται κατά της εταιρείας

Γέφυρα θανάτου στη Γένοβα: Η ιταλική κυβέρνηση στρέφεται κατά της εταιρείας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γένοβα, Ιταλία,

Χωρίς σταματημό, μέσα σε μία άμορφη μάζα από τσιμέντο και σίδερα, αναζητούσαν όλη τη νύχτα επιζώντες οι Ιταλοί διασώστες, μετά την κατάρρευση της οδογέφυρας που συνδέει τη Γένοβα με τη Νότια Ιταλία.

Μία νέα ανακοίνωση της αστυνομίας αναθεωρεί τον αριθμό προς τα κάτω – στους 38 από τους 39. Σε κάθε περίπτωση, 16 άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται, εκ των οποίων εννέα σε κρίσιμη κατάσταση.

Μπροστά στην πρωτοφανή τραγωδία, η ιταλική κυβέρνηση στρέφεται κατά της διαχειρίστριας εταιρείας.

Η τραγωδία ανέδειξε τα διαρθρωτικά προβλήματα στη γέφυρα Μοράντι, κατασκευής 1965, και έφερε αντιμέτωπη την κυβέρνηση με την Autostrade per l’Italia, την εταιρεία που είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία και τη συντήρηση των αυτοκινητοδρόμων της χώρας.

Ασκώντας δριμεία κριτική, ο υπουργός Μεταφορών Ντανίλο Τονιτέλι, από το Κίνημα των Πέντε Αστέρων, κάλεσε κορυφαία στελέχη της εταιρείας να παραιτηθούν και ξεκίνησε μια προσπάθεια προκειμένου αφενός να ακυρωθεί η σύμβαση της εταιρείας και αφετέρου να επιβληθεί πρόστιμο ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και ηγέτης του Κινήματος των Πέντε Αστέρων Λουίτζι ντι Μάιο εκτίμησε μέσω Facebook ότι «το φταίξιμο είναι σίγουρα της Autostrade», ενώ οι εισαγγελείς ξεκίνησαν ποινική έρευνα, η οποία θα επικεντρωθεί στη συντήρηση και το σχεδιασμό της γέφυρας.

Το δάχτυλο στην εταιρεία κούνησε και ο πρωθυπουργός Γκιουζέπε Κόντε χαρακτηρίζοντας το δυστύχημα «απαράδεκτο σε μία σύγχρονη κοινωνία».

Η Γένοβα θα κηρυχθεί για δώδεκα μήνες σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και η κυβέρνηση σκοπεύει να ορίσει ειδικό επίτροπο που θα ελέγχει τα έργα ανοικοδόμησης.

«Για την νέα ανάθεση εκμετάλλευσης του δικτύου αυτοκινητοδρόμων, η κυβέρνηση θα ορίσει σαφώς πιο αυστηρούς κανόνες», τόνισε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Μετά τις ανακοινώσεις αυτές της ιταλικής κυβέρνησης η μετοχή της Atlantia έκανε βουτιά 23,5%.

Σχετικά άρθρα