Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτή είναι η καλύτερη πόλη στον κόσμο για να ζεις

Αυτή είναι η καλύτερη πόλη στον κόσμο για να ζεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστραλία, Αυστρία, Βιέννη, Μελβούρνη,

Μετά από επτά συνεχόμενα χρόνια στην κορυφή, η Μελβούρνη, έχασε φέτος την πρωτιά στη λίστα με τις καλύτερες πόλεις για να ζει κανείς καθώς η Βιέννη πέρασε μπροστά σύμφωνα με την έρευνα του «Economist Intelligence Unit».

Η συγκεκριμένη ετήσια έρευνα, αξιολογεί τις συνθήκες διαβίωσης σε 140 χώρες σε όλο τον κόσμο συγκρίνοντας παράγοντες όπως η σταθερότητα, η ασφάλεια, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η κουλτούρα, το περιβάλλον, η εκπαίδευση και οι υποδομές.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο λόγος που φέτος η Αυστρία κατάφερε να βρεθεί ψηλά είναι το γεγονός πως μειώθηκαν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη και πως στη Βιέννη μειώθηκε η εγκληματικότητα.

Στη δεύτερη θέση της κατάταξης βρέθηκε η Μελβούρνη ενώ η Οσάκα, το Κάλγκαρι και το Σίδνεϊ συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

Η Δαμασκός διατήρησε την τελευταία θέση με το Μπαγκλαντές, την Ντάκα, το Λαγός και τη Νιγηρία να συμπληρώνουν την τελευταία πεντάδα.

Οι δέκα πρώτες πόλεις: Βιέννη, Αυστρία 2. Μελβούρνη, Αυστραλία 3. Οσάκα, Ιαπωνία 4. Κάλγκαρι, Καναδάς 5. Σίδνεϊ, Αυστραλία 6. Βανκούβερ, Καναδάς 7. Τορόντο, Καναδάς 7. Τόκιο, Ιαπωνία 9. Κοπεγχάγη, Δανία 10. Αδελαΐδα, Αυστραλία.

Σχετικά άρθρα