Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Την ώρα που η τουρκική οικονομία «βομβαρδίζεται» ο Ερντογάν ανήγγειλε νέες εισβολές στη Συρία

Την ώρα που η τουρκική οικονομία «βομβαρδίζεται» ο Ερντογάν ανήγγειλε νέες εισβολές στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Την ώρα που υφίσταται οικονομικό αρμαγεδδώνα από τις ΗΠΑ, η Τουρκία ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ολοκλήρωσε τις προετοιμασίες της για νέες στρατιωτικές εισβολές στη Συρία, τις ονομάζει «δημιουργία περισσοτέρων ασφαλών ζωνών», δήθεν «για την επιστροφή των προσφύγων».

Μιλώντας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα τοπικά γραφεία του κόμματός του στην Τραπεζούντα του Πόντου, ισχυρίστηκε ότι περίπου 250.000 Σύροι πρόσφυγες επέστρεψαν στις «απελευθερωμένες περιοχές» στη Συρία. Ως τέτοιες εννοεί τα εδάφη στη βορειοδυτική Συρία που κατέλαβε ο τουρκικός στρατός και σχεδιάζει εκεί να δημιουργήσει ένα ισλαμιστικό ψευδοκράτος, προτεκτοράτο της Άγκυρας, σαν το ψευδοκράτος στη βόρεια Κύπρο.

«Θεού θέλοντος σύντομο θα απελευθερώσουμε περισσότερες περιοχές και θα δημιουργήσουμε περισσότερες ασφαλείς περιοχές», είπε.

Στόχος της Τουρκίας είναι να εξαλείψει τις δυνάμεις των Κούρδων της Συρίας που ελέγχουν το 1/3 της χώρας με την υποστήριξη του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ.

Οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) και Μονάδες Προστασίας Γυναικών (YPJ) αποτελούν τον κορμό των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), μιας συμμαχίας Κούρδων, Αράβων και Ασσυρίων δημοκρατικών που υποστηρίζονται από τις δυτικές δυνάμεις στον πόλεμο ενάντια στους τζιχαντιστές.

Σχετικά άρθρα