Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πυρκαγιά Καλιφόρνια: Εκτιμούν ότι θα καίει όλο τον Αύγουστο

Πυρκαγιά Καλιφόρνια: Εκτιμούν ότι θα καίει όλο τον Αύγουστο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Καλιφόρνια, Πυρκαγιά, Φωτιά,

Έως τα τέλη Αυγούστου εκτιμούν οι αρχές της Καλιφόρνια ότι θα συνεχιστεί η μάχη για την κατάσβεση της μεγαλύτερης πυρκαγιάς στην ιστορία της Καλιφόρνια.

Η πυρκαγιά του Μεντοτσίνο, όπως ονομάζεται, η οποία έχει κατακάψει μία περιοχή ανάλογης έκτασης με εκείνη του Λος Άντζελες, βρίσκεται μόλις κατά το 1/3 υπό έλεγχο, καθώς οι ισχυροί άνεμοι, οι υψηλές θερμοκρασίες και τα πολύ χαμηλά επίπεδα υγρασίας δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Επιπλέον 17 πυρκαγιές, μικρότερης έκτασης, μαίνονται ανά την πολιτεία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε αργά το βράδυ της Τρίτης ότι βρίσκεται σε «συνεχή» επαφή με τις αρχές στην Καλιφόρνια, και υποσχέθηκε να εξετάσει τι μπορεί να γίνει για την ανακούφιση των πυροπαθών και τη μείωση του κινδύνου των πυρκαγιών στην πολιτεία.

Ο Τραμπ, που βρίσκεται αυτή την περίοδο σε διακοπές, έχει κηρύξει την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έχει δώσει εντολή για ομοσπονδιακή οικονομική στήριξη. Ωστόσο δεν έχει παρουσιάσει έως τώρα λεπτομερείς προτάσεις για τη στήριξη των πληγέντων.

Σχετικά άρθρα