Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ζούγκλα η «Κόκκινη Συνοικία» του Άμστερνταμ: Απαγορευτικά μέτρα για τους τουρίστες

Ζούγκλα η «Κόκκινη Συνοικία» του Άμστερνταμ: Απαγορευτικά μέτρα για τους τουρίστες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άμστερνταμ, Ολλανδία, Τουρισμός, Τουρίστες,

Μέτρα για τον περιορισμό της τουριστικής κίνησης στην περίφημη «Κόκκινη Συνοικία» εξετάζει το Άμστερνταμ, καθώς οι δημοτικές Αρχές εκφράζουν φόβους για τη μετατροπή της πόλης σε «ζούγκλα».

Η Αστυνομία αδυνατεί να επέμβει, με αποτέλεσμα η εγκληματικότητα και η βία να καταγράφουν σημαντική αύξηση το τελευταίο διάστημα.

Ως αποτέλεσμα, οι αξιωματούχοι της ολλανδικής πόλης εξετάζουν διάφορα μέτρα για την αποσυμφόρηση της τουριστικής κίνησης στο κέντρο της πόλης και την «Κόκκινη Συνοικία», όπου εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Μεταξύ άλλων προτείνεται ο αποκλεισμός των δρόμων, όπως και ο συχνός καθαρισμός τους.

«Μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων καταλήγουν στους δρόμους. Γι’ αυτόν τον λόγο θα αρχίσουμε να εφαρμόζουμε “διακοπές” σε ορισμένους δρόμους» εξηγεί ένας εκ των αξιωματούχων του δήμου.

Παράλληλα, το Άμστερνταμ προτίθεται να εφαρμόσει ένα χρωματικό κώδικα για την εύρυθμη κυκλοφορία στους δρόμους του κέντρου, ο οποίος θα τίθεται σε ισχύ ανάλογα με την πυκνότητα του πλήθους.

«Εάν ο κώδικας γίνεται κόκκινος, θα κινητοποιούνται “οι ξεναγοί” και εφόσον καταστεί αναγκαίο, οι δρόμοι θα κλείνουν» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι οι «ξεναγοί» είναι δημοτικοί υπάλληλοι, οι οποίοι θα αναλαμβάνουν να κατευθύνουν τους τουρίστες προς τις λιγότερες δημοφιλείς συνοικίες και θα αποτρέπουν κάθε είδους αντικοινωνική συμπεριφορά.

Επίσης, θα προβλέπεται η δυνατότητα άμεσης επιβολής προστίμου στους τουρίστες, οι οποίοι θα καλούνται να καταβάλλουν το αντίτιμο επιτόπου.

Υπενθυμίζεται ότι κάθε χρόνο επισκέπτονται το Άμστερνταμ περίπου 18 εκατ. τουρίστες, αριθμός σαφώς μεγαλύτερος από τον συνολικό πληθυσμό της Ολλανδίας.

Σχετικά άρθρα