Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πομπέο: Πήρα εντολή από Τραμπ να ανακοινώσω μία προς μία τις κυρώσεις στο Ιράν

Πομπέο: Πήρα εντολή από Τραμπ να ανακοινώσω μία προς μία τις κυρώσεις στο Ιράν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Μάικ Πόμπεο, Ντόναλντ Τραμπ,

Τη λίστα με τις κυρώσεις, που έχει προαναγγείλει εδώ και καιρό, κατά του Ιράν, θα παρουσιάσει εντός της ημέρας η Ουάσιγκτον. Όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, σε δημοσιογράφους, που τον συνόδευαν κατά την επιστροφή του στις ΗΠΑ από τη Σιγκαπούρη, έλαβε εντολή από τον πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, να παρουσιάσει σήμερα, Δευτέρα, λεπτομερώς τις κυρώσεις, που θα επιβληθούν για να αντιμετωπιστεί η «κακόβουλη ιρανική δραστηριότητα».

Ο Πομπέο διεμήνυσε δε ότι η Ουάσιγκτον θα φροντίσει οι αμερικανικές κυρώσεις να τηρηθούν από όλους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, που επικαλείται αξιωματούχο του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, οι κυρώσεις θα επιβληθούν λίγο μετά τα μεσάχυντα της Δευτέρας ώρα Ανατολικής Ακτής (7.00 πμ ώρα Ελλάδος την Τρίτη).

Με το πρώτο πακέτο κυρώσεων μπαίνουν στο στόχαστρο χρηματοικονομικές συναλλαγές, εξαγωγές πετρελαίου και άλλων πρώτων υλών, καθώς και οι αγορές αυτοκινήτου και αεροσκαφών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αποσύρει από τον περασμένο Μάιο τις ΗΠΑ από την πολυμερή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, που είχε υπογραφεί το 2015.

Τη συμφωνία εξακολουθούν να στηρίζουν οι Ευρωπαίοι, οι οποίοι και έχουν προειδοποιήσει την Ουάσιγκτον πως με τη στάση της θα πυροδοτήσει νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή.

Σχετικά άρθρα