Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σοκ για Μέρκελ: Τα ποσοστά του κόμματός της «γκρεμίζονται» στη Γερμανία

Σοκ για Μέρκελ: Τα ποσοστά του κόμματός της «γκρεμίζονται» στη Γερμανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για AfD Εναλλακτική για τη Γερμανία, CDU Χριστιανική Δημοκρατική Ένωση, Die Linke, SPD Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Δημοσκοπήσεις,

Δεν έχει τέλος ο δημοσκοπικός κατήφορος για την ένωση Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) στη Γερμανία, την ώρα που το αντιμεταναστευτικό AfD βλέπει τα ποσοστά του να σκαρφαλώνουν σε επίπεδα ρεκόρ.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Infratest Dimap για λογαριασμό του δημόσιου γερμανικού τηλεοπτικού σταθμού ARD το ποσοστό της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης και του αδελφού του βαυαρικού κόμματος, της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης, υποχώρησε στο 29%, δηλαδή κατά μία εκατοστιαία μονάδα από τις αρχές Ιουλίου. Πρόκειται για ιστορικό χαμηλό.

Το AfD κατέγραψε αντίθετα άνοδο του ποσοστού του κατά μία μονάδα στο 17%, νέο ιστορικό υψηλό, και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τους Σοσιαλδημοκράτες.

Το SPD συγκεντρώνει το 18%, ποσοστό που παρέμεινε αμετάβλητο από τον Ιούλιο. Στο 15% ανήλθε το ποσοστό των Πρασίνων.

Σταθερό στο 9% το ποσοστό του Die Linke, ενώ αυτό των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) υποχώρησε κατά μία μονάδα στο 7%.

Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, η Ένωση της καγκελαρίου Μέρκελ είχε συγκεντρώσει το 32,9% των ψήφων, ενώ το AfD ανέδειξε –για πρώτη φορά– μέλη του στην ομοσπονδιακή κάτω Βουλή, την Μπούντεσταγκ, αφού συγκέντρωσε το 12,6% και αναδείχθηκε τρίτη πολιτική δύναμη στη Γερμανία. Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) είχαν συγκεντρώσει 20,5%.

Κατά τη δημοσκόπηση πάντως, δύο πολιτικοί του SPD, ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας και ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς, είναι οι δύο δημοφιλέστεροι στη χώρα, ενώ η Άγκελα Μέρκελ έρχεται τρίτη.

Η δημοσκόπηση έγινε σε δείγμα 1.508 ψηφοφόρων από τη Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη.

Σχετικά άρθρα