Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αποθηκεύουν φάρμακα στη Βρετανία προετοιμαζόμενοι για άτακτο BREXIT

Αποθηκεύουν φάρμακα στη Βρετανία προετοιμαζόμενοι για άτακτο BREXIT
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο, Φάρμακα,

Το Brexit γίνεται αισθητό στη βιομηχανία φαρμάκου. Τα σχέδιά τους να αυξήσουν τα αποθέματα φαρμάκων τους στη Βρετανία ανακοίνωσαν την Τετάρτη τόσο η γαλλική Sanofi όσο και η ελβετική Novartis, προκειμένου να είναι έτοιμες σε περίπτωση που το Λονδίνο δεν καταλήξει σε συμφωνία με τις Βρυξέλλες και έχουμε τελικά μία «άτακτη» έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν είναι οι πρώτες εταιρείες που ετοιμάζονται για no deal.

Τον περασμένο μήνα η AstraZeneca ότι θα αυξήσει τα αποθέματα των φαρμάκων της στη χώρα κατά περίπου 20%.

Η Roche, η μεγαλύτερη παραγωγός αντικαρκινικών φαρμάκων, έχει επισημάνει ότι λαμβάνει «κατάλληλα μέτρα», ώστε να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ασθενών στη Βρετανία.

Όσο για τη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της χώρας, την GlaxoSmithKline, υπογράμμισε την περασμένη εβδομάδα ότι κάνει ό,τι χρειάζεται ώστε να διασφαλίσει ότι θα έχει επαρκείς ποσότητες φαρμάκων και εμβολίων μετά την έξοδο της χώρας από την Ένωση.

Υπολογίζεται ότι περισσότερα από 2.600 φάρμακα παρασκευάζονται στη Βρετανία και 45 εκατομμύρια πακέτα ασθενών εξάγονται από τη Βρετανία σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες κάθε μήνα, ενώ 37 εκατομμύρια πακέτα ασθενών εισρέουν στη χώρα από την Ένωση.

Σχετικά άρθρα