Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξεγέλασε τους πάντες: Καναδός άλλαξε φύλο και κέρδισε το φθηνότερο ασφάλιστρο για το αυτοκίνητό του

Ξεγέλασε τους πάντες: Καναδός άλλαξε φύλο και κέρδισε το φθηνότερο ασφάλιστρο για το αυτοκίνητό του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασφάλεια Αυτοκινήτου, Αυτοκίνητο, Καναδάς,

Το πώς ένας νεαρός Καναδός ξεγέλασε το σύστημα αλλάζοντας μόνο νομικά το φύλο του από ανδρικό σε γυναικείο περιγράφει ρεπορτάζ του CBC (Canadian Broadcasting Corporation). Στόχος του ήταν να πληρώσει λιγότερα ασφάλιστρα για το νέο του αυτοκίνητο. Και τα κατάφερε.

«Εκμεταλλεύτηκα μια τρύπα στο σύστημα», είπε στο CBC ο νεαρός που ήθελε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Ο ίδιος αναπροσδιορίζεται ως άνδρας, μόνο που η ταυτότητά του λέει μια διαφορετική ιστορία. Όλα ξεκίνησαν όταν η ασφαλιστική του εταιρεία του ζήτησε να πληρώσει 4.500 δολάρια τον χρόνο για να ασφαλίσει το νέο του αυτοκίνητο, καθώς στο ιστορικό ο νεαρός είχε ένα τρακάρισμα και μερικές κλήσεις από την τροχαία.

Όταν ρώτησε ποιο θα ήταν το κόστος αν ήταν γυναίκα έμαθε πως το ετήσιο ασφάλιστρο θα έπεφτε στα περίπου 3.400 δολάρια, κοντά στα 1.100 δολάρια λιγότερα. «Νευρίασα πολύ όταν το έμαθα αυτό και ζήτηση να αλλάξουν το φύλο μου στο ασφαλιστήριο μου. Μου απάντησαν ότι δεν μπορούν να το κάνουν αυτό», δήλωσε.

Ο τότε 23χρόνος νεαρός έμαθε ότι θα έπρεπε να αλλάξει το φύλο του στο Πιστοποιητικό Γέννησης του και στο δίπλωμα οδήγησης. Μετά από μια μικρή έρευνα έμαθε ότι χρειαζόταν χαρτί γιατρού για να δείξει στην κυβέρνηση ότι αυτοπροσδιορίζεται ως γυναίκα. «Ήταν πολύ απλό. Απλά ζήτησα αυτό το χαρτί από έναν γιατρό και αφού του είπα ότι θέλω να είμαι γυναίκα μου το έδωσε».

Ο ίδιος έστειλε το χαρτί και τα υπόλοιπα έγγραφα που χρειαζόταν στην τοπική κυβέρνηση της Αλμπέρτα και λίγες ημέρες μετά έλαβε το νέο του πιστοποιητικό στο οποίο αναγραφόταν ως γυναίκα. «Σοκαρίστηκα αλλά ένιωσα και ανακούφιση. Ένιωσα ότι κέρδισα το σύστημα», ανέφερε ο ίδιος στο CBC.

Με το νέο πιστοποιητικό του κατάφερε να αλλάξει την άδεια οδήγησής του και να πάρει το φθηνότερο ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Και όλα αυτά για να γλυτώσει περίπου 91 δολάρια τον μήνα. Σύμφωνα με το γραφείο Ασφαλίσεων του Καναδά το φύλο είναι ένας από τους παράγοντες που καθορίζουν το κόστος της ασφάλισης ενός αυτοκινήτου μαζί με την ηλικία, το όχημα και το ιστορικό του οδηγού.

Ο Καναδός ανέφερε στο CBC ότι αναγνωρίζει πως η μέθοδος που χρησιμοποίησε είναι σχεδιασμένη για να βοηθά τους πολίτες να διορθώνουν την ένδειξη του φύλου τους με βάση το ποιοι πραγματικά είναι.

Σημειώνει ότι στόχος του ήταν η ασφαλιστική βιομηχανία και όχι η κοινότητα των τρανς ατόμων. «Δεν το έκανα για να δείξω πόσο εύκολο είναι να αλλάξει κανείς φύλο και σίγουρα δεν το έκανα για να ασκήσω κριτική στα δικαιώματα της ΛΟΑΤ κοινότητας», δήλωσε.

Σχετικά άρθρα