Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε σε στρατιωτικό αεροδρόμιο στη Συρία πολλά χιλιόμετρα από τους θύλακές του

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε σε στρατιωτικό αεροδρόμιο στη Συρία πολλά χιλιόμετρα από τους θύλακές του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Σουέιντα (Ας Σουγουαΐντα), Συρία, Τζιχαντιστές,

Αιφνιδιαστική επίθεση εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) σε στρατιωτικό αεροδρόμιο στη νότια Συρία το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με τοπικά Μέσα, οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν στα βόρεια της επαρχίας Αλ Σουγουαΐντα στις θέσεις του συριακού στρατού κοντά στο αεροδρόμιο Χαλκαλά.

Σύμφωνα με τη συριακή εθνοφυλακή, οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) αποπειράθηκαν να σπάσουν τις γραμμές των κυβερνητικών στα νότια του αεροδρομίου, ερχόμενοι από την περιοχή Μπαντίγια Αλ Σαμ στην έρημο.

Αν και η επίθεσή ήταν αιφνιδιαστική, μετά από ώρες μάχης αποκρούστηκε.

Το Ισλαμικό Κράτος δεν εξαπολύει συχνά επιθέσεις σε αυτή την περιοχή, ιδιαίτερα μετά τις ήττες που έχει υποστεί και την υποχώρησή του σε μικρούς θύλακες στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Προφανώς και το μήνυμα που θέλει να στείλει το Ισλαμικό Κράτος είναι ότι δεν τελείωσε και ότι έχει την ικανότητα να εξαπολύει επιθέσεις ακόμα και πολλά χιλιόμετρα μακριά από τους τελευταίους θύλακές του.

Στον χάρτη βλέπετε την επαρχία Αλ Σουγουαΐντα:

Σχετικά άρθρα