Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι έντρομοι από τη δήλωση Ισραήλ-Αιγύπτου ότι θα πολεμήσουν στο πλευρό της Κύπρου ψελλίζουν μπούρδες

Οι Τούρκοι έντρομοι από τη δήλωση Ισραήλ-Αιγύπτου ότι θα πολεμήσουν στο πλευρό της Κύπρου ψελλίζουν μπούρδες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Ισραήλ, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες,

Σε παράκρουση το ισλαμιστικό καθεστώς της Άγκυρας επιτέθηκε στους πρέσβεις του Ισραήλ και της Αιγύπτου στη Λευκωσία, που δήλωσαν ευθέως ότι θα σταθούν στρατιωτικά στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας στην υπεράσπιση της κυπριακής ΑΟΖ από την Τουρκία [διαβάστε σχετικά εδώ].

Η Άγκυρα επιτέθηκε σε ξένους διπλωμάτες που εξέφρασαν τη στήριξή τους για τις έρευνες της Κύπρου για τους υδρογονάνθρακες σε πρόσφατο συνέδριο.

Οι δηλώσεις τους ήταν αδικαιολόγητες, σχολίασε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι.

«Τους συστήνουμε να μην ξεπερνούν τις αρμοδιότητές τους», πρόσθεσε. Αλήθεια, ξέρει ο Τούρκος καλύτερα από τους πρέσβεις τις αρμοδιότητές τους ή ποια γραμμή έχουν λάβει από τις κυβερνήσεις τους;

Προφανώς και το ισλαμιστικό καθεστώς τελεί σε μεγάλη σύγχυση και φόβο, μιας και δεν περίμενε ποτέ Ισραήλ και Αίγυπτος να δηλώσουν ανοιχτά ότι θα πολεμήσουν στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Ακσόι, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, δήλωσε ότι είναι απαράδεκτο ότι «η πλευρά των Ελληνοκυπρίων επιμένει να ενεργεί σαν να είναι οι μόνοι ιδιοκτήτες του νησιού και συνεχίζουν τις μονομερείς έρευνες για τους υδρογονάνθρακες».

Με αυτές τις ενέργειες, συνέχισε, «αγνοούν τα αναφαίρετα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στους φυσικούς πόρους».

Αυτή η συμπεριφορά, υπογράμμισε ο Τούρκος αξιωματούχος, απέχει πολύ από το πνεύμα του συμβιβασμού και δείχνει ότι «η Ελληνοκυπριακή διοίκηση απέτυχε να αντιληφθεί τις δυνατότητες της οικονομικής συνεργασίας που θα ήταν αποτέλεσμα μίας επίλυσης για την οποία τόσο οι Τουρκοκύπριοι όσο και η Τουρκία κάνουν υπέρτατη προσπάθεια για να επιτευχθεί».

Ακόμη, ανέφερε ότι ήδη έχουν γίνει προειδοποιήσεις «για αυτά τα ανεύθυνα βήμα της Ελληνοκυπριακής διοίκησης».

«Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων», δήλωσε.

Για να τα αποσαφηνίσουμε πέρα από τις τουρκικές μπούρδες.

Τα κοιτάσματα βρίσκονται στις θάλασσες νότια του νησιού. Η Τουρκία κατέχει παρανόμως με το ψευδοκράτος τη βόρεια Κύπρο.

Άρα, τα κοιτάσματα βρίσκονται στην ελεύθερη ΑΟΖ, όχι στην κατεχόμενη.

Εάν η Τουρκία επιμένει στην ύπαρξη του ψευδοκράτους στη βόρεια Κύπρο τότε οι Τουρκοκύπριοι δεν δικαιούνται κανένα μερίδιο από αυτούς στην ελεύθερη ΑΟΖ.

Πώς μπορεί άραγε ένα άλλο κράτος, ακόμα κι εάν αυτό είναι ψευδοκράτος, να διεκδικεί μερίδιο από τα κοιτάσματα άλλου κράτους; Αυτά δεν γίνονται.

Εάν όμως η Τουρκία επιμένει ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν μερίδιο από τους υδρογονάνθρακες, αυτό σημαίνει ότι αναγνωρίζει πως δεν υφίσταται το ψευδοκράτος που δημιουργήθηκε στη βόρεια Κύπρο, ότι αυτοί είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Διότι μόνο ως πολίτες μιας ενιαίας και αδιαίρετης Κυπριακής Δημοκρατίας έχουν μερίδιο οι Τουρκοκύπριοι. Οι Τουρκοκύπριοι, όχι οι έποικοι που κουβάλησε η Τουρκία στα κατεχόμενα.

Ακόμα και ως δικοινωτική διζωνική ομοσπονδία δεν έχουν μερίδιο. Δηλαδή, έχει μερίδιο η Καλιφόρνια στα πετρέλαια του Τέξας;

Ο Ελληνισμός ενωμένος, μαζί με το Ισραήλ και την Αίγυπτο, είναι έτοιμος να υπερασπιστεί τα κοιτάσματα της ανατολικής Μεσογείου από τους Οθωμανούς πειρατές.

Οι τρεις στόλοι είναι ικανοί και πανίσχυροι να καταστρέψουν ολοκληρωτικά το σουλτανάτο του Ερντογάν.

Οι τρεις στρατοί να συνθλίψουν τα ασκέρια των ισλαμοκεμαλιστών.

Η ανατολική Μεσόγειος ανήκει στα έθνη της, η Τουρκία δεν έχει κανένα μερίδιο από τους υδρογονάνθρακες και ούτε θα αποκτήσει.

Σχετικά άρθρα