Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Aνοιχτή ρήξη Ερντογάν με Τραμπ: «Απαράδεκτη η γλώσσα των ΗΠΑ προς την Τουρκία»

Aνοιχτή ρήξη Ερντογάν με Τραμπ: «Απαράδεκτη η γλώσσα των ΗΠΑ προς την Τουρκία»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άντριου Μπράνσον, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντόναλντ Τραμπ, Πραξικόπημα, Πραξικόπημα Τουρκία, Προτεσταντισμός, Τουρκία,

Τους τόνους σηκώνει o Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ρίχνοντας περαιτέρω λάδι στην εν εξελίξει διαμάχη με τις ΗΠΑ, με αφορμή την κράτηση του Αμερικανού πάστορα, Άντριου Μπράνσον.

Ο πάστορας κατηγορείται από τις τουρκικές αρχές για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 και βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, έπειτα από 21 μήνες φυλάκισης.

Οι ΗΠΑ ζητούν μετ’ επιτάσεως την απελευθέρωσή του, απειλώντας την Τουρκία ακόμη και με την επιβολή οικονομικών κυρώσεων.

«Η χρήση από τις ΗΠΑ απειλητικής γλώσσας εναντίον της Τουρκίας είναι απαράδεκτη και ασεβής, δεδομένων των δεσμών μεταξύ των δύο συμμάχων» επισημαίνει σε ανακοίνωση του το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της γειτονικής χώρας.

Το ζήτημα έχει οδηγήσει σε σημαντική ψύχρανση τις σχέσεις των δύο χωρών, οι οποίες τους τελευταίους μήνες τελούν υπό κρίση.

Άλλωστε, εκτός του Μπράνσον, Άγκυρα και Ουάσιγκτον διαφιλονικούν για μία σειρά θεμάτων, όπως η αγορά ρωσικών πυραύλων, η στήριξη των ΗΠΑ στους Κούρδους και η έκδοση του Φετχουλάχ Γκιουλέν.

Σχετικά άρθρα